Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Vatandaşın secim nabzını tuttuk
30 Mart 2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala Partiler Belediye Başkan adaylarını belirlerken, Şanlıurfa’da adaylarla ilgili vatandaşın nabzını tuttuk. Şanlıurfalıların büyük çoğunluğu yabancı adaya tepki göstererek, kazanması muhtemel olan partilerin Urfalı aday göstermesi gerektiğini söyledi.
 
AK Parti’nin Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayını Eski vali Celalettin Güvenç’i aday göstererek, büyük yanlışa düştüğünü söyleyen vatandaşlar, yanlış aday dolayısıyla bu seçimin farklı olacağını söyledi. Şanlıurfa’da AK Parti’nin güçlü rakibi olarak nitelendirilen Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) ise, Güvenç’in karşısına 10 yıldan beri Diyarbakır Belediye Başkanlığını yapan Osman Baydemir’i çıkarttı. Görüşlerini aldığımız vatandaşların çoğunluğu 30 Mart’ta yapılacak seçimde BDP’nin daha şanslı olduğunu söyledi. Şanlıurfa’da seçime gidecek ve kazanmasına büyük ihtimal verilen partiler AK Parti, BDP, MHP, CHP ve Saadet Partisinin adayları Urfalılara sorduk.
 
“AK PARTİ BÜYÜK YANLIŞ YAPTI”
 
Şanlıurfa belediyesinin yıllardan beri AK Partili başkan tarafından yönetildiğini anımsatan esnaf Hüseyin Kılıç, AK Parti’nin eski valiyi aday göstererek, büyük hataya düştüğünü söyleyerek, “22 yıldır esnaflık yapıyorum ve sürekli esnafı, halkı düşünen bir başkan tarafından yönetilmek istedik. Bugün gelinen noktada herkesin güvendiği parti olan AK Parti’nin eski valiyi göstermesi büyük bir hata oldu. AK Parti’den büyükşehir adayı olan Celalalettin Güvenç’i biz vali olarak gördük, belediye başkanlığında ne işi var. AK Parti, Şanlıurfa’da büyük bir güç potansiyeline sahip ancak, bu seçimde o kadar şanslı olduklarını düşünmüyorum. Yani AK Parti, yabancı aday göstererek, büyük bir hataya düştü. Bizim toplumumuza, halkımıza faydalı olabilecek birinin başkan seçilmesini istiyoruz. Memleket için hayırlısı neyse o olsun” şeklinde konuştu.
 
“BİZ ŞAHSA DEĞİL, PARTİYE OY VERİYORUZ”
 
Yıllardan beri AK Parti tarafından yönetilen Şanlıurfa belediyesinin tekrar AK Parti tarafından kazanılacağını söyleyen Şeyhmus Aksim ise, adaya değil, partiye oy vereceklerini söyledi. Yabancı adaya takılmaması gerektiğini söyleyen Aksim, “Biz yıllardan beri AK Parti’ye oy verdik, bu seçimde de AK Parti’ye vereceğiz. Adayı yabancı olabilir ama bizim için nemli olan partidir. AK Parti’den memnunuz, bu yüzden de AK Parti’nin bu seçimi kazanacağını düşünüyorum” dedi.
 
“SÜRPRİZ BİR SEÇİM BİZİ BEKLİYOR”
 
Şanlıurfa’da seçimin sürpriz bir şekilde sonuçlanacağını söyleyen vatandaşlar da var. AK Parti, BDP, MHP, CHP ve Saadet Partisi’nin belli oy potansiyellerine sahip olduğunu söyleyen vatandaşlar, Şanlıurfa’da hangi partinin kazanacağının kesin olmadığını söyledi.
 
Her geçen gün daha da ısınan siyaset ortamı, adayların kesinleşmesiyle birlikte iyice kızıştı. Şanlıurfalılar, belirlenen adaylarla ilgili görüşlerini dile getirdi.
 
“BİR URFALININ ADAY OLMASINI İSTERDİK”
 
Şanlıurfa belediyesine başkanlık yapacak kişinin bir Urfalı olmasını istediklerini söyleyen vatandaşlar da AK Parti ve BDP’nin yabancı aday göstermelerine tepki göstererek, bu anlamda BDP’nin adayının AK Parti’ninkine göre daha iyi olduğunu söyledi. BDP’nin adayı Osman Baydemir’in aslen Urfalı olmasının biraz daha iyi olduğunu söyleyen Şehmus Dodanlı, “Şanlıurfa’da belediyeyi yönetecek çok başarılı hemşerilemiz vardı ancak, AK Parti ve BDP yabancı aday gösterdiler. AK Parti’nin adayı eski vali, neden getirip, belediye
 
başkan adayı yaptılar anlamadım. BDP’nin adayı yine AK Parti’nin adayına göre bize daha yakın. Sonuçta aslen Urfalı ve bir nebze de olsa Urfalı olması bzi sevindirdi. Memleket için hayırlısı neyse o olsun ama keşke adaylar bu şekilde olmasaydı” diye konuştu.
 
“SAADET PARTİSİ, MHP VE CHP DE KAZANABİLİR”
 
Şanlıurfa’da seçim yarışına girecek belli başlı partilerin eşit şekilde şansı olduğunu söyleyen vatandaşlar da, Büyükşehir belediyesinin AK Parti ve BDP dışında da bir parti tarafından kazanılabileceğini söyledi. Seçimi sadece AK Parti ve BDP üzerinden değerlendirmenin yanlış olsuğunu söyleyen Osman Bulut, MHP, CHP ve Sadet Partisi’nin de ciddi anlamda çalışmaları olduğunu belirtti. Bulut şunları kaydetti: “Bugün bütün siyaset ve seçim sadece AK Parti ve BDP arasında geçecekmiş gibi bir hava var ancak, MHP de Kemal Saraçoğlu’yla yola çıktı, kazanma şansı var. Öte yandan Şanlıurfa başkanlık yapmış biri tekrar Saddet Partisi’nden aday oldu. Ahmet Bahçıvan’ın belli bir oy potansiyeli var. Aynı şekilde CHP de seçimi zaferle sonuçlandırabilir. Yani ne olacağını bilemeyiz” şeklinde konuştu.
 
“BDP AK PARTİ’YE GÖRE DAHA ŞANSLI”
 
Diyarbakır’da koltuğu Gülten Kışanak’a bırakan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in tecrübe ve çalışmalarıyla Şanlıurfa’da büyük bir etki yaratacağını söyleyen Ali Çiftçiler, yabancı aday istemedikleri gerekçesiyle Güvenç’e oy vermeyeceklerini belirterek, halkın büyük çoğunluğunun bu yönde düşündüğünü söyledi. Daha önce yabancı aday için yapılan eylemleri de anımsatan Çiftçiler, “Şanlıurfalılar artık ne yapacaklarının farkına vardı ve bu zamana kadar bekledikleri hizmetlerin gelmediğini gördü. AK Parti halk tarafından sevilen bir parti olabilir ancak, vali olan birini belediye başkan adayı göstermek ne kadar mantıklı? Zaten bu durumdan dolayı Şanlıurfa’da defalarca eylem yapıldı, halk, yabancı aday istemiyoruz dedi. Bugün BDP’nin göstereceği aday yabancı değil, aslen Şanlıurfalı olan birisidir ve BDP’nin kazanacağına kesin gözüyle bakıyorum” ifadelerini kullandı.(Ali ÇETİNKAYA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49