Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Urfa’ya toplu taşımaya yeni 25 araç
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya 25 yeni araç ilave etti. 12 araç hizmete girirken kalan araçlarda Mart ayında hizmete gireceği belirtildi. Fakıbaba; ‘‘2004 yılında Şanlıurfa Belediyesi’nin araç sayısı 17 idi. Şu an da ise araç sayımız 104. Kiraladığımız araçlarla birlikte araç filomuzun sayısı 249’dır”

Şanlıurfa Belediyesi tarafından yeni alınan 25 otobüs, düzenlenen törenle seferlere başladı. Toplu taşımada yoğunluğu azaltmak ve bedensel engellilerin rahatlıkla kullanabileceği otobüslerin tanıtımı belediye binası önünde Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapıldı.
Topçu taşımada çığır açılan Şanlıurfa’ya çevre dostu yeşil motora sahip 25 yeni araç geliyor. Her gün binlerce insanın kullandığı toplu taşıma araçlarının sayısı arttırılmaya devam ediyor. Belediye, 224 olan araç filo sayısını 249 çıkarıyor. Toplam maliyeti 10 milyon TL olan 25 yeni araç alındı. Tek seferde 100 kişi taşıma kapasiteli yeni araçlar, çevre dostu olan yeşil motorlara sahip. Donanımsal olarak da kapasitesi üst seviyelerde olan 25 yeni araç engelliler için de daha cazip. 12 metre uzunluğunda olan araçların her birinde 8 adet güvenlik kamerası bulunuyor. Son alınan 25 araçla Belediye kendi filo sayısını 104’e, kiralanan araçlarla birlikte araç filo sayısını 249’a çıkarmış oldu. 
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ‘‘2004 yılında Şanlıurfa Belediyesi’nin araç sayısı 17 idi. Şu an da ise araç sayımız 104. Kiraladığımız araçlarla birlikte araç filomuzun sayısı 249 ve biz bu işe başlarken Şanlıurfalı hemşerilerimiz sadece 85 bini günde toplu taşıma araçlarını kullanıyordu. Şimdi ise bu sayı 180 bine çıkmış durumda’’ dedi. Belediye Başkanı Fakıbaba, 10 yıl önce taşıma ücretlerinin 55 kuruş olduğunu  ve taşıma fiyatlarının 2014 yılında 1.10 TL olduğuna dikkat çekerek ‘‘Benzin fiyatlarında yüzde 300 artış varken, bizde fiyat artışı sadece yüzde yüz olmuş. Yani Türkiye’nin en ucuz taşımasını yapan bir şehiriz’’ ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından toplu taşıma araçları üretim firması tarafından kendisine verilen plaketi alan Fakıbaba, yeni araçların tanıtımı için şehir turuna katıldı.
 
Ayrıca 25 araçtan 12’sinin en kısa sürede hizmete başlayacağı duyurulurken, kalan araçların Mart ayına kadar hizmete sunulacağı ifade edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49