Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Urfalı Şehit Arapça Ağıtlarla Uğurlandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Sınır Kapısı yakınlarındaki dün Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu'nda görevli güvenlik güçleri, sınır devriyesi yaparken bir grup PKK'lı terörist ile sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada bir er ile bir uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şanlıurfalı Yaralı Piyade Onbaşı Ali Aydar buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı, Şehit oldu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde şehit olan Piyade Er Ali Aydar'ın cenazesi, Şanlıurfa GAP Havalimanı'ndan kortej eşliğinde Harran ilçesine bağlı Demirli mahallesine getirildi. Türk Bayrağı’sarılı şehidin tabutu alanda görülmeye başlayınca Onbaşı Aydar'ın babası İsmail Aydar baygınlık geçirdi, annesi Fatma kardeşleri ve eşi sinir krizi geçirdi. Arapça ağıtlar yakan yakınları ve cenazeye katılan binlerce kişi teröre lanet yağdırdı Alllah ekber tekbirleriyle 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.

Şehit er için Demirci mahallede cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti milletvekili Halil Özcan, Kemalattin Yılmaztekin, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, 20. Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Müftüsü İhsan Açık, ilçe belediye başkanları, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları katıldı.

Törende konuşan Vali Abdullah Erin , Açımız büyük, ama öfkemizde büyük her karış toprağı şehit kanı olan asırlar boyu milyonlara varan şehitlerin kanının sulandığı bu aziz vatan topraklarını bölünmesine parçalanmasına göz dikmiş olan çetelere ve bunları maşa olarak kullanan ağa babalarına Harran'dan bir kez daha sesleniyorum bedel vermek gerekiyorsa bundan sonra da bedel vermeye devam edeceğiz ama bu kutsal emanetin bir karışını bile zalimlere hainlere haçlılara ve onlara uşaklık edenlere çiğnetmeyeceğiz"dedi.

İl Müftüsü İhsan Açık tarafından cenaze namazı kıldırılan şehit Piyade Er Ali Aydar'ın bayrağa sarılı tabutu, askerler tarafından omuzlanarak kalabalığın tekbirler ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla Aile mezarlığında toprağa verildi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHarranSehıtAlıAydar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49