Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

Urfalı Göçerler Döndü
 Şanlıurfa'da göçerlerin mevsim şartlarına göre sürekli yer değiştirmek durumunda kalan  göçerler, hava sıcaklıklarının artmasıyla ovaya geri dönüş  yolculuğu başladı.
Harran'dan Karacadağı giden göçerler havaların sıcak olmasıyla birlikte ovalarına geri döndüler. Hayvan yetiştiriciliği yapan ve göçebe hayat sürdükleri için halk dilinde 'göçerler' olarak adlandırılan aileler havaların ısınması ile birlikte yerlerine dönmeye başladılar. Zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan göçerler çocuklarını okula gönderememe, derme çatma çadırlarda yaşama, su, elektrik gibi sorunlarla baş başa kalacakları yeni ikametlerine doğru sürekli yer değiştiren göçerler İlk bahar başlarında çıktıkları Karacadağ yöresinden hava sıcakların artmasıyla ovalarına geri döndüler.Göçerler sürülerini yaya olarak getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49