Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Urfa’da Şehitlik Kabristanlığı Ve Müzesi Açıldı

2019 yılı Mayıs ayında Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca ihalesi yapılan ve inşaatına başlanan şehitlik alanı düzenlemesi projesi kapsamında, 800 metrekarelik üstü kapalı tören alanı, sergi ve sunum salonu, 3D projeksiyon odası, otopark ve peyzaj çalışmaları ile yeni şehitlik anıtı inşa edildi.

Bir süredir yapımı devam eden Şanlıurfa’da Şehitlik Kabristanlığı ve Şehitlik Müzesi inşaat bitti. Mardin yolu üzerindeki Asri Mezarlık bölgesinde bulunan şehitlik kabristanlığı ve müzesi açıldı. Açılışa İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti milletvekili Halil Özcan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet müdürü Selçuk Doğuş, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Harran üniversitesi rektörü Dr. Mehmet Sabri Çelik, İlçe Belediye başkanları, AK Parti MKYK) Üyesi Vildan Polat, STK temsilcileri ile Şehit Aileler dernek Başkanı Mehmet Yavuz katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile Kuran'ı Kerim'in okunduğu programın açılışında konuşan Şanlıurfa Şehit Aileler Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, müzenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Yeni Şanlıurfa Şehitliğinin 32 dönüm alan üzerine kurulu bulunduğunu ve 1 dönümlük tören alanı bulunduğunu belirten Vali Erin, şehitlik alanında ziyaretçilerin rahatça ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için otopark düzenlemesi, şehitlerin emanetlerin sergilendiği müze ve sunum salonu oluşturulduğunu ifade etti.

"82 Milyonluk Bu Toplumun Her Bir Ferdi Şehit Olmaya Adaydır"

Vali Erin, “Her karış toprağında şehitlerimizin yattığı ve dünyanın en büyük şehitliği olan Anadolu topraklarının bağımsızlığı ve hürriyeti, onurlu şekilde bu topraklarda yaşamamız için 82 milyonluk bu toplumun her bir ferdi şehit olmaya adaydır. Bu memleketin evlatlarının, tarih boyunca ortaya koyduğu fedakarlığı ve cesareti yine ortaya koyacağından şüphemiz yoktur” diye konuştu.

"Bir Toprak Parçasını Vatan Yapan, Onun Üzerindeki Yaşanmışlıklardır"

Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de maneviyat ve medeniyet şehri Şanlıurfa’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “bir toprak parçasını vatan yapan, onun üzerindeki yaşanmışlıklardır. Onun üzerinde verilen emek, dökülen kan, gözyaşı ve alın teridir. Bize bu toprakları vatan kılan da bu manevi gerçeklerdir. Şehitlerimizdir, onların bizlere bıraktıklarıdır, gazilerimizdir ve mukaddesatımızdır” dedi.

Gelecek nesillerin, mazilerini unutmaması adına inşa edilen Şehitlik Müzesinin önemine değinen İnce, “Böyle bir eserin yeniden tasarlanması ve açılışının bizlere nasip olması hasebiyle çok bahtiyar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu eserin meydana gelmesinde emek sarfeden başta Valimiz olmak üzere, Valilik çalışanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çalışanlarına, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erin, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve açılışa katılanlar, yeni şehitlik alanı içerisinde inşa edilen Şehitlik Müzesi’nde sergilenen şehitlerin emanetlerini ziyaret ederek, şehitlerin aileleriyle görüştüler. 3D projeksiyon odasında Kahraman Mehmetçiklerin vatan savunması konulu bir kısa film gösterimini izleyen davetlilerin, şehit kabirlerini ziyaret ederek dua etmesinin ardından tören sona erdi.

Yapılan protokol konuşmaların ve yapılan duanın ardından Şehitlik kabristanlığı ve müzesi açıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49