Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Urfa'da odalar üyelerine sahip çıktı
Şanlıurfa’da esnaflar adına sahte imzayla yeni bir esnaf odası kurulduğu iddiasıyla Urfa'da bulunan odalar olayı mahkemeye taşıdı. Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karakeçili," Bakanlığa ve Cumhuriyet Baş savcılığına bir dilekçe ile şikayette bulundum bu konuda davanın sonuna kadar takipçisi olacağını" belirti.
İddiaya göre Şanlıurfa’da bir grup, Urfa’da karma esnaf odasını kurmak için önce mevcut odası olmayan ancak çeşitli odalarda kayıtları bulunan esnafları tespit etti. Bir odanın kurulması için 501 üye sayısına ulaştıklarında ise esnafların haberi olmadan adlarına imzalı matbu düzenleyip Gümrük ve Ticaret Bakanlığında müracaat ettiler.
Yıllardır kayıtlı olduğu odanın kendilerine “Bizim Odamızda Pasif Konuma Düşürülmüşsünüz. Üzgünüz Size Faaliyet Belgesi Veremeyeceğiz. “ demesi üzerine neye uğradıklarını şaşıran çeşitli meslekte faaliyet gösteren esnaflar soluğu savcılıkta aldılar. Esnaf hem Gümrük ve Ticaret Bakanlığına hem de Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyetlerde bulundular, dava yargıda taşındı.
Olayla ilgili açıklama yapan, Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karakeçili, "12,02,2015 tarihinde bizim odaya kayıtlı olan 29 üyemizin esnaf faaliyet belgesi isteklerinde oda kayıtlarında baktığımızda kayıtların silinmiş 29 esnafımız üzerimize geldi niye kayıtlarımız başka odaya aktarılmıştır. Bizden nedeni sordular bizde araştırdık Urfa'da yeni bir Oda kurulduğunu kim olduğunu bilmiyoruz 29 esnafımızla görüştük bize bir odaya kayıt için imza vermediklerini beyan ettiler, benim esnafım olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Yargı süreci devam ediyor, Bende Bakanlığa ve Cumhuriyet Baş savcılığına bir yazı yazdım bir dilekçe ile şikayette bulundum bu konuda davanın sonuna kadar takipçisi olacağını" ifade etti.
Şanlıurfa Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Dernek Başkanı İbrahim Halil Beyaz ise, "Şanlıurfa'da ikinci ayın 2015'nda kurulan yeni bir odanın başka odalardan 500 tane üyenin transferiyle ilgili bizimde odanın mağduriyeti vardır. şuanda manifaturacılar odasında 9 tane üyenin başka odaya kaydırıldığının gördük bu üyeler şuanda odamız müracaat esnasında belge istemeler ileBankaya esnafa veya esnaf kefalete verecek oldukları belgelerin bizim odamızda bu üyelerin transfer edildiğini gördük üyelerin haberi olmadan transfer edilip yerlerine başka kişiler tarafından imza atılarak o üyelerin şuandaki mağduriyeti bizim odamıza yansımıştır. bizde gerekli mercilere gerek Bakanlığa gerek Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunarak bu üyelerin hakkını korumak için manifaturacılar başkanı olarak şuanda resmi evraklarla başvurumuzu yapmış bulunmaktayız" dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49