Öne Çıkanlar urfahaber trafık kazası buyuksehır urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Urfa'da İtfaiye Personeline Seminer
Şanlıurfa Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve itfaiye personellerinin yangınlara daha hızlı müdahale etmesi, kurtarma olaylarını en pratik yoldan yapması için düzenlenen eğitim semineri başladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Merkez İtfaiye İdare Başkanlığı ve Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen seminerde, yangınlara müdahale, kurtarmalarda yapılacak etkin müdahalelerde yapılacak önlemler ve bilgiler v.b konular ele alındı.
Şanlıurfa Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde 5 gün devam eden semineri gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi Merkez İtfaiye İdare Başkanlığı Yetkilisi Melih Yiğit’’ Şanlıurfa Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve itfaiye  Müdürlüğünün daveti üzerine Urfa’dayız. Seminerimiz Pazartesi başladı. Seminerde olay yeri inceleme ağırlıklı, bununla beraber yine KBRN eğitimi, Kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer eğitimler elimizdeki şartlar konusunda, yanma ve yangın bilgisi eğitimi, yangın becerileri, söndürme ekipmanları ve söndürme maddeleri üzerinden olan eğitimlerimiz yine trafik kazalarından olan yapılacak mücadele ve müdahalelerde olan eğitimlerimiz başladı.  Bu hafta içinde eğitimimiz devam edecek. 5 gün boyunca 50 saat olmak üzere bir serfitikasyon programına gideceğiz. Bu süre içerisinde arkadaşlarımıza aktardığımız ve onların bize aktarmış olacağı çok şeyler olacak. Onlarda bize Urfa ve çevresindeki yangın türleri, kurtarma türleri, risk analizleri olay yerindeki insani davranış modelleri itfaiyecilerin yaklaşımları bu konularda bilgi alışverişinde bulunmuş oluyoruz. Biz bunları Ankara itfaiyesi olarak Türkiye genelindeki birçok il ve ilçede eğitimleri vermek üzere gerek trafik kazaları gerek yangınları gerekse su altı ve su üstü arama kurtarma dalgıç eğitimleri ve K9 eğitimlerimiz biçiminde bir takım eğitimlerimiz var ’’dedi.   
Semineri değerlendiren Şanlıurfa Belediyesi Afet koordinasyon Merkezi ve İtfaiye Müdürü Abdurrahman  Ayıldağ ’’İtfaiyede eğitimlerimiz bitmez. Eğitimlerimiz sürekli vardır. Hizmet içi eğitimlerimiz mesleki hizmet içi eğitimlerimiz dışında zaman zaman dış kaynaklardan da eğitim taleplerimiz oluyor. Bunlardan birisi şuanda devam etmekte olan eğitimimize ilçe itfaiyeleri de davet ettik. Çünkü malum önümüzde bir seçim var. Bu seçimde de ilçe itfaiyeleri büyükşehir belediyesine bağlanacak. Oradaki arkadaşlarımızı da bu eğitime davet ettik.  Eğitimimizi Ankara Büyükşehir Belediyesi Merkez İtfaiye İdare Başkanlığından istedik.  İki eğitimcimiz geldi ve bugun itibariyle ilk eğitimimiz başladı yaklaşık bir hafta boyunca ve toplamda 50 saat lik bir eğitim alınacak. Eğitim konularına gelince başta yangın sonrasında olay yeri inceleme, malum komşumuz da yaşadığımız sıkıntılardan dolayı KBRN eğitimleri daha sonrada yangın söndürme ve kurtarma teknikleri ile ilgili eğitimlerimiz devam edecek.’’  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49