Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 326 kaza meydana geldi
Şanlıurfa da geçen yıla göre yaşanan şehir içi trafik kazası yüzde dört oranında düştü.
Her gün birçok kişi trafik kazalarında ya ölüyor ya da sakat kalıyor. Şanlıurfa da geçen yıla göre yüzde dört azalan kazalar olumlu olsa da bir yıl içinde yaşanan bir yıllık bilançoda ortaya çıkan rakamlar korkutuyor.    
Şanlıurfa Trafik şube müdürü Yavuz Özbaran Urfanatik gazetesine yaptığı açıklamada bir yıllık bilançoda toplam kaza sayısının bin 326 olduğunu belirtti.
Yaralı sayısının ise 837 olduğunu vurgulayan Özbaran Şunları söyledi;
“Şanlıurfa da 2014’te toplamda bin 326 kaza meydana geldi. Yaramalı kaza 562, maddi hasarlı kaza ise 764 bu kazalarda yaralı sayımız 837, ölümlü kaza 3 ve ölü sayısı 4 geçen yıla baktığımızda bu yıl kaza sayımızda düşüş yaşandı düşüş az bir oran ama biz bu oranı daha da yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Motosiklet ve yaya kazalarının ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Özbaran, “Kazaların yüzde 98 sürücü hatasıdır. Sürücü hatası bu demek sürücü bir kural ihlali yapmış bilerek yada bilmeyerek ve kazaya sebep vermiş. Bunu engellemenin ilk şartı vatandaşlarımızın aklında şu olmalı motosiklet veya bir araç kullanırken yaptığınız iş hayatınızın en önemli işidir. Eğer araç kullanıyorsanız aklınız orda olmalıdır ancak bu şekilde dikkatli olur muhtemel kazaların önüne geçebilirsiniz” dedi
Trafik kurallarını bilmeyen ve unutan sürücülerinde olduğunu ve bu sürücülerin kazada hangi kuralı ihlal ettiğini bilmediğini söyleyen Özbaran, “ Trafik kazalarında kuralları bilmeyen sürücülerimiz var ehliyetini 10 sene önce 15 sene önce almış daha sonra kuralları unutmuş, birçok sürücümüzle karşılaşıyoruz. Kazadan sonra sürücülerimize soruyoruz hangi kuralı ihlal ettiğini ama bilemiyor mutlak suretle kurallar tekrar gözden geçirilmeli” dedi.
 Kazaları en aza indirmek için ilgili denetlemelerini yaptıklarını belirten Özbaran şunları söyledi;
“ Denetlemelerimiz her geçen gün artarak devam ediyor. Motosiklet ve hız konusunda sivil denetimler yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kavşaklardan ve yollardan kaynaklanan kazalar varsa belediyemize, karayollarına bildiriyoruz. Onlarda gereken önlemleri alıyor.”
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49