Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı okul

Bu haber kez okundu.

Urfa Milli Eğitim Müdürlüğünde skandal!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ilk ve ortaokul ile lise öğrencilerine ücretsiz olarak dağıttığı ders kitapları, Şanlıurfa’daki lise öğrencilerinin yarısına dağıtılmadı.
Dönem arasında yapılan yazılı sınavların başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen kitapların hala verilmemiş olması öğrencileri zor durumda bırakırken, okul yönetimi ve velilerden tepki sesleri yükseliyor.
Türkiye genelinde yasalaşan karar neticesinde öğrencilere ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılırken, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü bu anlamda skandala imza attı. Çeşitli eğitim sorunlarının baş göstermesi nedeniyle de tepkilere hedef olan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ders kitaplarının dağıtılmasında da başarısız oldu.
Okul yönetimleri, okulların açılmasından önce kitap ihtiyacını ve öğrenci sayısını Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmesine rağmen, İl Milli Eğitim Müdürü bu ihtiyacı karşılayacak bir çalışma yapmadı. Kentteki liselerde eğitim gören öğrencilerin bir kısmına kitaplar dağıtılırken, bir kısmı da kitapsız olarak okula gidiyor.
GÖREVİNİ YAPAMAYACAKSA İSTİFA ETSİN
İl Milli Eğitim Müdürü İlci’ye tepkiler artarken, en son olarak da kitap skandalı ortaya çıktı. Kentteki sınıfların kalabalık oluşu, köy öğrencileri için servis gönderilmemesi, sınıflarda kaloriferlerin düzgün çalıştırılmamasıyla tepkilerin hedefi olan İlci, kitap skandalının ardından velilerin kafasında “Milli Eğitim Müdürü görevini yapamıyor mu” sorusunu oluşturdu.
Eğitimdeki sorunları gideremeyecekse kurumun başında olmasının bir anlamı olmadığını söyleyen öğrenci veliler, “Eğer bu sorunlar devam edecekse, Milli Eğitim Müdürü istifa etsin” dedi. Kentte, zaten bozuk saat gibi olan eğitim sistemi, bu sorunlar karşısında daha da geriliyor. Mevsimlik tarım işçiliğinin yaygın olduğu kentte, öğrencilerin büyük bir kısmı okulu yarıda bırakmak zorunda kalırken, en azından okula devam ettiği dönemlerde sistemin düzenli olması istendi.
“KİTAP OLMADAN SINAVA NASIL ÇALIŞACAĞIZ”
Aralarında lise son sınıf öğrencilerinin de bulunduğu öğrenciler, dönem arası yazılı sınavlara kısa bir süre kala ellerinde kitap olmaması karşısında endişeleniyor. Hayallerini süsleyen üniversiteye girmek için gecesini gündüzüne katan öğrenciler, okul kitaplarından yoksun bırakıldı.
Okulda görülen derslerin tekrarı niteliğinde ve öğrenilen bilgileri sınamak amacıyla yapılan sınavlara hazırlanmak için ellerinde kitapların olmadığını söyleyen öğrenciler, bakanlık tarafından ücretsiz olarak verilen kitapların kendilerine dağıtılmasını talep etti.
KİTAPLAR NEDEN DAĞITILMADI?
Lise öğrencilerinden yarısından fazlasının ücretsiz dağıtılan kitaplardan yararlanmaması, kitapların neden öğrencilere verilmediği sorusuna neden oldu. Okul yönetimleri, kitap ihtiyacını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmesine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlıktan eksik kitap mı istedi yoksa farklı bir durum mu var bilinmiyor. Veli ve öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü’nün konuyla ilgili bilgi vermesini ve ihtiyaçları olan kitapları dağıtmasını istedi. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49