Öne Çıkanlar urfahaber trafık kazası buyuksehır urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Urfa Kuş Türleri Bakımından Çok Zengin

Bugüne kadar Şanlıurfa’nın sahip olduğu bir başka değer pek fazla gündeme gelmedi. Şanlıurfa biyolojik çeşitliliği ile Türkiye’de hatırı sayılır bir konumda. Türkiye’de görülen tek kobra çeşidi olan Çöl Kobrası diğer adı ile Mısır kobrası Şanlıurfa Bozkırlarında yaşıyor, ayrıca boyu 1,5 metreye kadar ulaşan Çöl varanı ve geceleri aktif olan leş ile Beslene Afrika'da görmeye alışkın olduğumuz Çizgili Sırtlan ve daha birçok türden canlı.

Şanlıurfa aynı zamanda 300’e yakın türden kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Bu yönü ile adeta kuş cenneti olan Şanlıurfa birçok nadir Türün Türkiye hatta Avrupada görülebileceği tek şehir. Özellikle Birecik ilçesinde Bulunan Kelaynak Akyanaklı Arapbülbülü ve Çizgili İshak kuşu, Şanlıurfa bozkırlarında üreyen Kılkuyruk Bağırtlak, her yıl Kazakistan ile Arap yarım adası arasında göç ederken Ceylanpınar'da mola veren Sürmeli kızkuşu, yine Şanlıurfa Bozkırlarında Üreyen Büyük kızkuşu, Yeşil arıkuşu, Çöl koşarı, Şanlıurfa da kışı geçiren Akkuyruklu kızkuşu ve kızılkuyruklu Örümcek kuşu başlıca sayabileceğimiz türler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49