Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Türkiye’nin En Büyük Tarım Müzesi’ni Kuruyor

Vizyonel projeleri hayata geçirerek Şanlıurfa’yı daha modern bir şehir haline getirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük Tarım Müzesi’ni Şanlıurfa turizmine kazandırmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi, Bozova ilçesine bağlı Büyük Han kırsal mahallesinde bulunan Çarmelik Kervansarayı’nın restorasyonuna destek vererek Şanlıurfa turizmine kazandırdı. Restore edilen Kervansaray’da Tarımsal Eğitim ve Araştırma Merkezi kurulmasının yanı sıra Türkiye’nin en büyük Tarım Müzesi kurulacaktır. Kültürel değer taşıyan ve yakın geçmiş döneme ait Anadolu tarım aletlerinin korunarak sergileneceği müzeye Şanlıurfalı vatandaşlar da ellerinde bulunan eski tarım aletlerini getirerek sergilenmesine katkıda bulunabilecekler. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğünde kabul edilecek olan tarım aletleri vatandaşın ismiyle müzede sergilenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49