Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Urfa'da çocuk yaşta evlilikler için aşiret liderleriyle anlaşma
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kentte çocuk yaşta evliliklerle ilgili düğmeye bastı. İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa'nın çeşitli bölgelerindeki aşiret liderleri ve kanaat önderlerini ziyaret ederek "gönül elçimiz olun" teklifini sundu. Girişimler ilk etapta olumlu sonuçlandı. Liderler ve önderler çocuk yaşta evliliklerle mücadele için gönüllü olmayı kabul etti. Bu kapsamda bir protokol imzalandı. Protokol, zorla evlilikler ve kadına yönelik şiddetle mücadeleyi de kapsıyor.
GÖRÜŞÜLEN LİDERLER DESTEK VERECEKLERİNİ SÖYLEDİ
Bugüne kadar görüşme sağladıkları aşiret liderleri ile kanaat önderlerinin destek noktasında olumlu yanıt verdiklerini belirten Bilici, şunları kaydetti: "Bir araya geldiğimiz bu sözü dinlenen, sevilen insanları gönül elçimiz yapmaya çalışıyoruz. Bu sorunun çözümü noktasında onlarında desteklerini ve ilgilerini almaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar bugüne kadar ziyaret ettiklerimiz ve kendileriyle bu sorunu paylaştıklarımız sonuna kadar bizi desteklediler. Bu çerçevede gönül elçilerimiz olmaları için küçük de birer protokol imzaladık kendileriyle. Bundan sonra da, bu anlamdaki çalışmalarımız, ilimiz düzeyinde devam edecektir. Umuyoruz ve inanıyoruz ki, Şanlıurfa ilinde kadına karşı şiddetin her türlüsü sona erecek. Özellikle erken yaşta evlilik ve zorla evlilikler noktasında bu anlamda başlattığımız çalışmalar hayırlı sonuçlar verecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49