Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 'Ahilik Haftası' Başladı

Her yıl ekim ayında çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Ahilik Kültürü Haftası’ Tarihi Barutçu Han’da gerçekleştirilen programlarla başladı. Tarihi çarşılar bölgesinde esnafı ziyaret ederek Ahilik Haftasını kutlayan Başkan Nihat Çiftçi, esnafa karanfil dağıttı.

Barutçu Handa Esnaf ve Sanatkârlar Oda Birliği tarafından bu yıl 34.'sü gerçekleştirilen Ahilik haftası etkinlikleri renkli gösterilere sahne oldu. Çok sayıda esnafın katılım gösterdiği etkinliklerde Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi tarafından eski Ahilik Geleneği oyun ile sergilenirken bir yandan da Aşure ikramı yapıldı.

Çıraklıktan Ustalığa geçisin sergilendiği oyun gelen konuklardan büyük bir beğeni toplarken eski geleneğin yaşatılması için vurguda bulundu. Burada Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Aşurelerin dağıtımı da yapılırken esnafın Ahilik Haftası kutlandı.

Etkinliklerin açılışında bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, “Ahilik haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yüzyıllardır han olarak çarşı olarak esnafımızın kaynaşmasını sağlamış olan bu tarihi Barutçu Hanında bu güzel haftayı açmanın huzuru içerisindeyiz. Şanlıurfa İpek yolu, baharat yolu, uzak doğuyu Anadolu ile birleştirme noktasında bir kesişme yeridir. Bunun ile birlikte birçok çarşının ve hanın kurulmasına vesile olmuştur. Bu kadar verimliliği yüksek olan bir şehirde esnafımızın Ahi Erdanın Anadolu’da yaşatmış olduğu Halik kültürü ile o değerleri yaşaması esnafımız arasındaki kaynaşmayı, huzuru ve milletimizin esnafımıza duyduğu güveni her şekli ile ortaya çıkartıyor. Günümüzde insanlar arasındaki kaynaşmayı, doğrulu ve dürüstlüğü ortadan kaldıran sebepler çoğalmıştır. Bizim tekrar huzurlu bir ortama kavuşabilmemiz için bu ortamı el birliği ile oluşturmamız lazım. Evimize gider gibi esnafımıza gitmemiz lazım, kardeşimiz ile konuşur gibi esnafımız ile konuşmamız lazım. Bunu yaparsak hiçbir ilde yapılmayan bir geleneği yaşatırız. Zaten hiçbir yerde olmadan esnaf kültürümüz Şanlıurfa’mızda vardır, Peygamberler şehrine gelen misafirlerimiz böyle bir esnafı hiçbir ilde görmediğini ifade ediyor. Misafirperliği ile yardım severliği ile yol göstericiliği ile ve cömertliği ile her zaman Şanlıurfa esnafı kendisinden bahsetmiştir. Şanlıurfa Belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanında olduk, onların kalkınması ve huzur içerisinde olması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İnşallah el birliği içerisinde bu güzel ahlakamızı ve ilkelerimizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Bu duygu ve düşünceler ile iyi ilişkiler içerisinde olduğumuzu esnafımızın her sorununu her platformda çok samimi bir şekilde çözüm aradığımız bir Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanımız ve yönetimi var. Tüm esnaflarımız ile birlikte Belediyelerimiz ve Büyükşehir’imiz ile bu güzel ortamı ve kaynaşmayı sağladığı için Başkanımız Şefik Bakay’a teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle haftamızın iyi ve bereketli geçmesini yüce rabbimden niyaz ediyorum” diye konuştu.

Ardından Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından Barutçu Handa ve şehrin bir çok noktasında aşure ikramı yapılırken esnafa karanfil dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48