Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Urfa Barosu Tahir Elçi için tek yürek oldu
Diyarbakır'da haince öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünü protesto etmek amaçlı yüzlerce avukat Şanlıurfa Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak hepimiz Elçi'yiz dedi.
Diyarbakır'da haince öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünü protesto etmek amaçlı yüzlerce avukat Şanlıurfa Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak hepimiz Elçi'yiz dedi.
Geçtiğimiz gün Diyarbakır’da yapılan basın açıklaması sonrası bir grup silahlı kişilerin saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Şanlıurfa Barosu açıklama yaparak olayı kınadı.
Yüzlerce Baro avukatının katıldığı basın açıklaması Şanlıurfa Adliye Sarayı önünde gerçekleşirken grup adına açıklamayı Baro Başkanı Hikmet Delebe gerçekleştirdi. Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe burada yaptığı açıklamada, hepimiz barış elçisi Tahir Elçi’yiz diyerek şunları aktardı.
 1 Dakikalık saygı duruşunun ardından açıklamayı yapan Baro Başkanı Hikmet Delebe: “Bilindiği üzere geçtiğimiz cumartesi günü Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, yaptığı basın açıklamasının ardından alçakça katledildi. Yaşadığı son ana kadar ağzından barış, kardeşlik ve dostluk kelimeleri düşmeyen bu değerli hukukçu, maalesef hiç beklenmedik bir anda hayattan koparıldı. Geride gözü yaşlı bir aile, acılı bir coğrafya, hüzünlü ve kaygılı bir toplum bıraktı.
Tahir Elçi, insan haklarının ve özgürlüklerinin yılmaz savunucusu, mağdurun ve mazlumun yanında duran, doğruları söylemekten asla çekinmeyen bir barış elçisiydi. Çıktığı bir televizyon programında düşünce ve fikirlerini açıkladığı için adeta bir linç kampanyasına maruz kalmış ve sayısız hakaret, küfür ve tehdit almıştı. Bu tehditler, artık kendi barosunun sabit telefonlarından yapılacak kadar ileri boyutlara gelmişti. Diğer taraftan aynı düşünce açıklamasından dolayı Tahir Elçi hakkında kamu davası açılmış ve tutuklamaktan kıl payı kurtulmuştu. Ancak o bu tehditler karşısında hiçbir zaman geri adım atmamış ve "ben 90'lı yıllardan bu güne Jitemci ağababalarınıza ve generallerinize dahi boyun eğmedim, sizden mi korkacağım" diyerek yürekli kişiliğini bir kez daha ortaya koymuştu.
Tahir Elçi, Roboski' de bombalanan 34 kişinin, Cizre'de gözaltında kaybedilen 21 kişinin ve Lice'de öldürülen 16 kişinin ailesinin avukatıydı. Sayısız faili meçhul cinayet ve köy yakma davalarını takip etmiş ve bunları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşımıştı. Yani bu ülkede bulamadığı adaleti, ülke dışında aramak zorunda kalmıştı.
Tahir Elçi'nin hayattan koparılması yüreklerimize ateş düşürdü, bizlere tarifsiz acılar yaşattı. O, seçkin bir hukukçu, bir insan hakları savunucusu, anlayışlı ve esprili arkadaş, samimi bir dost, özverili bir eş ve şefkatli bir babaydı. Toplantılarımızda, basın açıklamalarımızda her zaman yumuşak bir üslup kullanan, uzlaşmayı esas alan, gri rengi ortaya çıkaran anlayışlı bir başkandı. Tahir Elçi hiçbir zaman çatışmacı ve ayrıştırıcı bir dil kullanmadı. Her zaman diyalogdan ve uzlaşmadan yanaydı.
Değerli insan Tahir Elçi'nin katledilmesi başta bölgemiz olmak üzere bütün Türkiye'de ve hatta dünyada büyük acı, öfke, tepki ve endişe ile karşılandı. Çünkü Tahir Elçi'nin öldürülmesi 90'lı yıllardaki "faili meçhul" cinayetleri akıllara getirdi. Bu karanlık yıllarda; insan hakları savunucuları, siyasetçiler, hukukçular, sendikacılar ve gazeteciler hiç beklenmedik anlarda infaz ediliyor ve toplumda bir korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılıyordu. İşte Tahir Elçi'nin hayattan koparılması toplumda böyle bir endişe ve korku yarattı.
 
Hayatının sonuna kadar barışı, kardeşliği savunan bir insanın yaptığı basın açıklamasının hemen ardından katledilmesi ülkemizin geldiği son durumu özetler gibiydi. Çünkü günümüzde "hukuki güvenliğin" rafa kaldırılması ile birlikte yaygın hale gelen keyfi gözaltılar, işkence ve kötü muameleler, medyaya yapılan baskılar, kolluğa tanınan pervasız yetkiler toplumda kaygı ile izlenmektedir. Tahir Elçi cinayeti, artık hiç kimsenin güvende olmadığının en açık göstergesidir.
Kıymetli meslektaşımız Tahir Elçi'nin katledilmesini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve bütün sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Olayın bir an önce bütün ayrıntıları ile aydınlatılmasını diliyor ve bekliyoruz. Tahir Elçi artık aramızda olmasa da anısı hukuk ve özgürlük mücadelemize ışık tutacaktır.” Diye konuştu.
 
 Yapılan açıklamanın ardından Avukatlar dakikalarca durumu protesto etmek için alkış çalarak tepki gösterdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49