Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber zam sanlıurfa tazıye

Bu haber kez okundu.

Ünlü türkücü hayrata tarih olarak korunuyor‏
 Naci ÇETİNDAĞ                                                                                                            1982 yılında Şanlıurfa’nın Harran ilçesi Koruklu mahallesinde Türk  halk müzik sanatçısı Seyfettin Sucu tarafından yaptırılan içme su hayratı korunuyor.

Çöl olan bir bölgede yaptırılan hayrat dar gelirli vatandaşlara içme su olarak kullanılıyordu tıpkı balıklı gölde bulunan Urfa kalesi gibi inşa edilmiş ünlü türkücünün ismine taşıdığı için vatandaşların ilgisini çekiyor ve ziyaret ediliyor Edene göletinden gelen suyla akıyordu su kesilince su çeşmesi kurudu. alınan bilgilere göre Türkiye'de ve dünyada pek hayranı olan sanatçı Seyfettin Sucu bu hayratı ve sanatçın uzun yılar tüm birikimleri müzeye dönüştürülmesi  hayranlarıyla buluşması anama günlerin düzenlemesi yeniden şark  bülbülü bu tarih olacak değilde yeniden tarihi canlansın Seyfettin Sucu 1942 Yılında Urfa`nın Kanberiye mahallesinde dünyaya gelmiştir. 1966 yılında İstanbul’da Alaeddin Palandöken isimli bir plak sahibiyle tanışır ve ilk plak çalışmasını "Bu Handan Kervan İşler Bu Handan" isimli uzun hava ile yapar. Kendisine halk tarafından "Şark Bülbülü" lakabı takılmıştır. 1980 yılında yönetmenliğini Hüseyin Peyda'nın yaptığı "Havar" filminde başrol oynamıştır. 45 yaşında yakalandığı amansız hastalıktan dolayı konser için gittiği İzmir'de vefat etmiş ve Urfa  Bediüzzaman Mezarlığına defnedildi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49