Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Üniversitesinde Nevruz Coşkusu
Şanlıurfa Valiliği tarafından 21 Mart Nevroz kutlamaları Osman kampusun de çekilen halaylarla kutlandı.
Harran Üniversitesi Osman Bey Kampusunda gerçekleşen kutlamaya Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, Cumhuriyet başsavcısı Mustafa Yalçın, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Ahmet Al, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İ.Halil Mutlu, Tugay Komutanı Albay Emin Dursun, Şanlıurfa Cumhuriyet Baş savcısı Mustafa Yalçın ve Üniversite örgencileri katıldı.
 İlk olarak müzik bölümü örgencileri tarafından bir birinden güzel şarkılar söyledindi. Daha sonra ise Azebeycan, İran ve Özbekistan gibi ülkelerde Nevroz nasıl kutlanır ve anlamı nedir konulu bilgilendirme semineri verildi.
Yapılan seminerin ardından Protokol üyelerinin katılımıyla Halaylar çekildi ve Nevroz Ateşi yakıldı. Yakılan Nevroz Ateşinin üzerinden protokol üyeleri teker teker atlayarak Nevrozu coşkuyla kutladılar.
Şanlıurfa Valisi Güvenç:  “İran’lı, Özbekistan’lı, Azerbaycan’lı çocuklarla ortak kültür olarak bu coğrafyada  beraber Nevruz’u kutluyoruz  Bayram havasında Bahar’ın gelişi olarak kutlandı Üniversite öğrencilerimiz coşkuyla anlamına uygun olarak kutluyorlar bundan sonra Ülkemizde ve Orta Asya’da Türki Cumhuriyetlerde kardeş ülkelerde olduğu gibi çoşkuyla kutlanır dedi.”
 Nevroz mesajı veren ve Barış çağrısında bulunan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. i.Halil Mutlu Nevruz bahar bayramı baharın müjdeleyicisi biz Üniversite olarak ilk defa yurt dışından gelen Öğrencilerimizle kendi ülkelerinde Nuvruz’un nasıl kutlanmadığını  sergilerdiler bizde geçmişten gelen Osmanlı’da da Nevruz geleneği vardı Padişahlar ihtiyaç sahiplerine hediye vermek için Nevruzu adı altında hediyeler verilemiştir dedi.”
Son olarak ise Osman Bey kampüsünde Üniversite tarafından hazırlanan Hedik ziyafeti verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49