Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Başkan Kuş Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Üniversiteden Mevsimlik Tarım İşçiliği programı
 Şanlıurfa El Ruha Otelinde Mevsimlik Tarım İşçiliğinde işçi sağlığı programı düzenlendi

Harran Ünivesitesi ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu işbirliğiyle Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Hollanda Büyükelçiliği ve Toros Tarım katkılarıyla yürütülen Mevsimlik Tarım İşçileri ve Ailelerin Sağlığı Geliştirme Programı gerçekleşti.

Düzenlenen programa Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, İl Halk Sağlık müdürü Osman Koyuncu, Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İncir Çınarlı, Harran Üniversitesi Tarımda iş sağlığı ve güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek ve Basın İlan Kurumu Şanlıurfa şube Müdürü Şükrü Kılıç katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Zeynep Şimşek, toplumda tarım işçilerinin sağlığı ve güvenliğinin öneminden bahsetti. Daha sonra konuşma yapan Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İncir Çınarlı, iletişimin öneminden bahsederek, gazeteciliğin ileriye yönelik çalışması ve daha da gelişmesi gerektiğini aktardı. Daha sonra söz hakkını alan Şükrü Kılıç, “Gelişen teknoloji basında da büyük aşamaları sağlamıştır. Halkın her alanında olduğu gibi burada da basına yönelik programlar vardır. Önemli bu engelleri aşmaktır” dedi.  Rektör İ. Halil Mutlu da yaptığı konuşmada, “sadece Şanlıurfa’da çalışan tarım işçilerini değil, başka illerdeki tarım işçilerini düşünerek, bu programı, sorunları çözmek için düzenliyoruz. İki bakanlığı bir araya getirerek, tarım işçilerinin sağlığını konu alacak adımlar atmayı hedefledik” ifadelerini kullandı. İl Halk Sağlık Müdürü Osman Koyuncu ise, meme kanserine değinerek, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve vatandaşların bu anlamda duyarlı davranması gerektiğini söyledi. Düzenlenen program saat 14.00’e kadar devam edecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49