Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Üniversite öğrencisinin duyarlı davranışı
 Şanlıurfa duyarlı Üniversite öğrencisi yerde bulduğu parayı polise teslim etti.

Şanlıurfa'da içinde para olduğunu fark ettiğinde ne hissettiği hakkındaki soruları; “O an heyecanla ne yapacağımı tam olarak bilememiştim. Sahibinin gelmesini mi beklesem, karakola mı götürsem derken bayağı kararsız kalmıştım. Şanlıurfa Belediye ilan bürosuna da başvurdum.Para bulduğumu iletişim telefonumu verdim. Ancak şimdiye kadar arayan soran olmadı. Biran önce paranın sahibinin bulunmasını istiyorum.Bu nedenle Gazetecilere haber verdim belki haber yapılırsa sahibi daha kolay bulunur diye düşündüm.Şimdi ise sakin kafayla ne kadar doğru yaptığımı görebiliyorum. Karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Parayı nasıl fark ettiği hakkındaki soruları yanıtlayan Üniversite Öğrencisi Murat Gülkan; “Ben öğrenciyim, o gün de biraz dolanayım dedim. Cadde kalabalıktı.Karşı yönden gelen insanlar, Biraz daha ilerlediğimde yerde bre şeylerin  olduğunu farkettim. Para olan eşyayı açıp içine baktım. İçinde bir miktar para vardı.Bu örnek davranışımın da herkese ders olmasını diliyorum” diyerek, paranın sahibinin bulunmasını dile getirdi.

“İlk iş Belediye’nin  yolunu tuttum...”

Böyle durumlarda insanlık namına parayı karakola götürmesinin daha doğru olup olmayacağı da kendisine hatırlatılan Murat Gülkan; “ Polis Merkezinde paranın sahibine geç ulaşılabileceğini düşünerek,öncelikle Belediye’de ilan anonsunu vererek daha kolay olacağını düşünmüştüm. Ancak,kendisini arayan soran olmadığı için rahat olmadığını gece uyuyamadığını,bu nedenle Medyaya haber vererek,daha sonra tutanakla polis merkezine giderek parayı polis merkezine teslim ettiğini ifade ederek,İnşallah sahibi bir an önce bulunur temennisiyle polis merkezinden ayrıldı.”

 

Murat Gülkan,paranın bu devirde hiç de kolay kazanılmadığını da sözlerine ekleyen Üniversite öğrencisi Murat Gülkan; “Kimbilir belki birinin emekli maaşı ya da aldığı bir borç para,” diyerek sözlerini  noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49