Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

Türkiye’nin cazibe merkezi oluyor
Tarihi ve turistik mekanlarıyla Türkiye’nin önemli şehirlerinden olan Şanlıurfa, her geçen gün turizm açısından önemli adımlar kaydediyor. Balıklıgöl, Eyyüp Peygamber gibi kutsal makamları içinde barındıran kent, öte yandan Halfeti ilçesinde de kıyı turzimi açısından bir cazibe merkezi haline geliyor.
 
Eyyüp Peygamber'in rahatsızlığında çile çektiği mağara ve daha sonra suyuyla yıkanıp, sağlığına kavuştuğu belirtilen Eyyüp Peygamber Makamını da yoğun şekilde ziyaretçi akınına uğrarken, turizm açısından atılan adımlar, Şanlıurfa’nın gelişimi bakımından olumlu tepkiler alıyor.
 
Balıklıgöl ve yakınındaki Hazreti İbrahim'in ateşe atılmak için kurulduğu belirtilen mancınıkların yer aldığı tarihi Urfa Kalesi'ne de ilgi büyük olurken, Haziran ayında restorasyonunun tamamlanması planlanan kale sayesinde Şanlıurfa’nın daha önemli adımlar atacağı belirtiliyor.
 
“ŞEHRİ TANITIM ÇALIŞMALARI ÇOK ÖNEMLİ”
 
Şanlıurfa’da meydana gelen gelişmelerin yanı sıra, Balıklıgöl’de kenti tanıtan sistemin kurulmasıyla birlikte Şanlıurfa’ya gelen turistlerin daha çok yeri gezme olanağına sahip olduğu belirtildi. Balıklıgöl’de kurulan sistem sayesinde, vatandaşlar, Şanlıurfa’nın birçok noktasını görmeden tanıma fırsatı yakalıyor. Turistlerin cihazlar aracılığıyla gördüğü yerleri gezip görmenin büyük gelişme olduğunu söyleyen Yusuf Altun adındaki vatandaş, bu sistemin çok önemli olduğunu belirterek, “daha önce Şanlıurfa’ya gelen biri sadece Balıklıgöl’ü gezmekle yetiniyordu çünkü başka yerleri bilmiyordu ama artık öyle değil. Kurulan sistem sayesinde turistler, Şanlıurfa’nın birçok noktasını görerek, gidip gezme fırsatı yakalıyor” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Dünya "Sakin Şehir" olarak bilinen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, bozkırın ortasında Akdeniz kasabasını andıran görünümüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geliyor.
 
Tarihi taş evleri, etkileyici doğal güzelliği ve romanlara konu olan Fırat Nehri'nin kıyısındaki Halfeti, turistlere her mevsim ev sahipliği yapıyor. Yılda ortalama 200 bin kişinin ziyaret ettiği Güneydoğu'nun gizemli beldesi, turizm hareketliliğine rağmen sakinliğiyle de dikkat çekiyor. Ayrıca tüm bu gelişmelerin yanında dizi çekimleri de bu anlamda önemli katkı sağlarken, çözüm süreciyle birlikte Şanlıurfa ve ilçelerinin daha çok turist tarafından ziyaret edildiği belirtildi.
 
Her geçen gün gelişim için bir adım kat eden kent, yerli ve yabancı turstlerin akınına uğruyor.
 
BALIKLIGÖL, BÜYÜK ETKEN
 
Şanlıurfa’da bulunan ve Türkiye’nin tek doğal akvaryumu olduğu belirtilen Balıklıgöl, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, Türkiye’de benzeri olmayan gölün, Şanlıurfa’ya turizm açısından büyük katkısı oluyor. Balıklıgöl’ün kentin gelişimi için en önemli etken olduğunu söyleyen Ishak Demir adındaki vatandaş, Şanlıurfa’nın bu
 
anlamda avantajlı olduğunu belirterek, “Balıklıgöl’ün bir eşi benzeri yok, dolayısıyla insanlar doğal olan bir akvaryumu merak ederler. Bu kapsamda Şanlıurfa’ya gelen turistlerin ilk uğradığı yer Balıklıgöl oluyor. Bu anlamda çalışmalar yapılıyor ancak, çalışmaların biraz daha artması, memleketimiz için daha olumlu olacak” dedi.
 
DİZİ ÇEKİMLERİ İLGİYİ ARTIRDI
 
Son iki yıldan beri Şanlıurfa’nın birçok diziye ev sahipliği yaptığını belirten Demir, dizi çekimlerinden dolayı insanların Şanlıurfa’yı merak ettiğini ve bundan dolayı son iki yıldan beri Şanlıurfa’ya gelen turist sayısında ciddi artış olduğuna dikkat çekerek, “kentimizin tüm güzellikleri yanı sıra, dizi çekimlerinin bu anlamda büyük etken olduğunu düşünüyorum. Dizi çekimlerinden önce insanlar Şanlıurfa2nın nasıl bir yer olduğunu bilmiyorlardı ancak, Şanlıurfa, dizilere konu olduktan sonra insanlarda bir merak konusu uyandı ve son iki yılda ciddi oranda turist sayısında artış oldu” dedi.
 
ÇÖZÜM SÜRECİNİN ETKİSİ BÜYÜK OLDU
 
Şanlıurfa’nın gelişmesi ve turistlerin odak noktası olmasında en büyük payı çözüm sürecinin aldığını belirten Mahmut Çetin de, çözüm süreciyle beraber, Şanlıurfa’nın daha çok turist tarafından ziyaret edildiğini belirterek, “tabi tüm gelişmelerin yanında çözüm süreci de önemli bir gelişme oldu. Çözüm sürecinden önce batıdaki insan tüm doğu illerine aynı gözle bakıyordu ve Şanlıurfa’nın da terör bölgesi olduğunu düşünüyorlardı. Ama çözüm sürecinden sonra bu düşünce değişti” dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49