Öne Çıkanlar urfaahber sanlıurfa tazıye kedı okul

Bu haber kez okundu.

Turizm haftasında Göbeklitepe ağırlıklı oldu
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman,” Göbeklitepe dünyanın ilk tapınağı ve 0 noktası olarak söylüyoruz;  ancak daha fazla uluslararası alanda tanıtıma ihtiyacı olan bir değerimizdir” dedi.
Şanlıurfa’da Turizm Haftası Etkinlikleri bir otel de düzenlenen etkinlikle start aldı. etkinliğe Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Kırıkçı, İl Müftüsü İhsan Açık ve çok sayıda Harran Üniversitesinden öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde toplantı düzenlendi. Bürokratlar ile öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman, kent merkezine 18 kilometre mesafede olan Göbeklitepe'nin 12 bin yıllık tarihiyle dünya üzerindeki en eski yerleşim yerlerinin başında yer aldığını ifade etti. Göbeklitepe'nin UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesine girmesi için çalışıldığını ifade eden Duman şöyle konuştu:
"Şanlıurfa dünyada inanç ve kültür turizminde ön saflarda yer alıyor. Bundan sonraki dönemlerde ise Göbeklitepe'yle birlikte dünya çapında tanınmış ve turizm konusunda daha çok gelişmiş olacaktır. Göbeklitepe dünyanın ilk tapınağı ve tarihin sıfır noktası olarak söylüyoruz ancak, daha fazla uluslararası düzeyde tanıtma ihtiyacı olan bir değerimizdir. Göbeklitepe'de yapılan kazılar uzun bir süre daha devam edecektir. Göbeklitepe'nin UNESCO dünya mirası listesine girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çok önemli çalışmaları var. Bu anlamda Göbeklitepe'nin tanıtımı için çok çaba sarf etmemiz gerekiyor. Şanlıurfa'nın turizm değerlerini dünyaya tanıtmak için herkesin seferber olması gerekiyor." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49