Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Traktör satışlarında gerileme var
 Tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Şanlıurfa’da yeni sezona başlanmasına az kalmasına rağmen traktör satışları yapılamıyor.

 

Geçen sezonda elektrik kesintileri, Sünni gübre ve mazot pahalılığının yanı sıra ürünlerin ucuz olması dolayısıyla zarar eden çiftçiler, ellerinde bulunan traktörleri satarak, zararlarını karşılamaya çalışmıştı. Çiftçilerin traktörlerini satışa çıkarması üzerine Şanlıurfa traktörcüler sitesinde traktör yoğunluğu oluştu. Çiftçilerin traktörleri her kış satmaya başladıklarını söyleyen traktör satıcıları, kış bitmeden tekrar traktör alımlarının arttıklarını ama bu sene traktör satışlarının başlamadığını söyledi. Çiftçilerin büyük kısmının maddi durum yetersizliği nedeniyle traktör almadığını söyleyen satıcılar, öte yandan birçok çiftçinin de bu sene arazilerini ekmeyeceklerini söyledi. Tarımın artık zarar olduğunu söyleyen satıcılar, bu sebepten ötürü çiftçilerin traktör almadığını söyledi. Yeni sezonun başlamasına az bir zaman kalmasına rağmen traktör satışlarının olmadığını söyleyen Bülent Turan, çiftçilerin pamuk ve mısır gibi ürünleri ekmeye korktuğunu söyleyerek, “geçen sene çiftçiler çok zarar etti, bu yüzden bu sene kimse yanaşmıyor çiftçiliğe. Geçen sezonda traktör satışları ciddi anlamda arttı, herkes traktörünü sattı ama alan olmadı. Ortalama bir aya kadar pamuk ve mısır ekimlerine başlanacak ama traktörleri pazarlayan bile yok” şeklinde konuştu.

 

Aldıkları traktörlerin ellerinde kaldıklarını söyleyen Turan, traktör yoğunluğu nedeniyle son bir aydan beri traktör alımı yapmadıklarını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49