Öne Çıkanlar urfahaber trafık kazası buyuksehır urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Trabzonlu Gönül Elçileri Urfa’da

Gönül elçileri projesinin ikinci ayağında Karadeniz’den gazeteciler Güneydoğu’ya gezi düzenledi.

Güneydoğu Anadolu İllerinden bölgenin gazeteciler cemiyeti başkanları ve basın mensupları 9-12 Şubat tarihlerinde Trabzon ve Rize’deki gazetecilerle buluşmuş, şehirlerin kültürel, tarihi ve turistik yerlerini gezmişti.

Projenin ikinci ayağında ise Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Artvin Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Giresun Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Rize Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Mardin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mehmet Çelik ve gazeteciler Güneydoğu Anadolu Bölgesine gezi düzenledi. 15-19 Mart tarihleri arasında gerçekleşen program kapsamında Şanlıurfa-Diyarbakır-Mardin ve Tunceli illeri ziyaret edilecek. Gazeteciler, bölgede hem meslektaşlarıyla hem de halkla kaynaşma imkânının yanı sıra yörenin tarihi ve kültürel güzelliklerini de yerinde görme fırsatı bulacak.

Gazetecilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki ilk durağı Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa’ya gelen gazeteciler öncelikle saklı cennet Halfeti’yi gezdi.Daha sonra Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaret eden gazeteciler burada ortak basın açıklamasında bulunduktan sonra Urfa gezi turlarına devam edip Tarihin sıfır noktası olan ve insanlık tarihinin ilk yerleşik yeri olan Göbeklitepe’yi ziyaret etti.

Projenin ikinci ayağı olan Güneydoğu Turu ilk durağı Şanlıurfa Gezisi için açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak,“Ülkemizin içinde bulunduğu durum biz gazetecilere ağır sorumluluklar yüklüyor. Bir şeyi bilmemiz gerekir, inançlar da etnik köken de ayrıştırıcı bir işleve sahip olamaz. Anadolu toprakları bin yıldır her etnik kökene, inanca, mezhep ve meşrebe kucak açmış, onları beslemiş, nesilden nesile aktarmıştır. Milli mücadelede birlikte hareket ettik, kader birliği yaptık. Kısa zaman içinde ne kadar acı yaşamış olsak da sonuç olarak bir fotoğraf ortaya çıktı ve o fotoğrafta görünen şu idi; Bölgesinde güçlü olmak isteyen, iddialı, tüm etnik ve mezhep çeşitliliği sosyal kültürel noktada büyük bir zenginlik ve kardeşliğin esası sayan ülkemize dış güçler kendilerine hizmet edecek şekilde rol biçmeye çalışıyordu. Şükretmek gerekir ki Türkiye’miz bu oyunun ve algı hareketinin kökünü kazımıştır. Bin yıldır dost olan, aynı tastan çorba içen, kız alıp veren, kültür elçiliği yapan insanlarımızın birbirlerine küs olması gibi bir şey nasıl düşünülebilir?...Bu toplantılar bize şunu hatırlatıyor, safları sıklaştırmalı ve daha sık bir araya gelmeliyiz. Bu bütünlük hiç şüphesiz, istikbale ve sonsuza uzanan dostluğun anahtarı olacaktır" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak misafirlere ziyaretlerinden dolayı hatıra amaçlı plaket takdim etti.

Şanlıurfa gezisinin ardından Karadenizli gazeteciler sırasıyla Mardin, Diyarbakır ve Tunceli illerini gezecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49