Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Başkan Kuş Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Topçu Meydanında 5 Bin Kişiye İftar
 Haliliye Belediyesi tarafından Ramazan Ayı dolayısıyla geleneksel hale getirilen iftar sofraları, dün gece 5 bine yakın kişiyi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile milletvekilleri ve siyasileri ağırladı. Her kesimi bir arada toplayan akşamda konuşan Başkan Fevzi Demirkol, “İnsanın olduğu yerde varız, Müslümanın olduğu yerde varız” dedi.
 
Haliliye Belediyesi tarafından Ramazan Ayı dolayısıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar ve sahur sofraları uygulaması devam ediyor. Dün akşam Rabia Meydanı’nda, Şanlıurfa’nın bugüne kadar ki en büyük sofralarından biri kuruldu. Başkan Fevzi Demirkol’un ev sahipliğinde yaklaşık 5 bin kişinin aynı sofrada buluştuğu iftara; Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Vali Vekili Uğur Sezer, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden İbrahim Halil Yıldız, Kemalettin Yılmatekin, Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri ve Mehmet Akyürek ile siyasiler, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
 
Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan akşamda okunan dualara hep birlikte ‘amin’ denildi. Okunan ezanın ardından orucun açılmasıyla birlikte konuşma yapan Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesinin Ramazan Ayı’nda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. İnsan odaklı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Demirkol, geleneksel hale getirilen bu uygulamalarının yönetimde bulundukları sürece devam edeceğini kaydetti.
 
“’KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR’ ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ”
 
‘Komşusu açken yok yatan bizden değildir’ anlayışıyla Ramazan Ayı uygulamalarını geleneksel hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti:
 
“Haliliye Belediyesi olarak içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nda, tuttuğumuz oruçların manasını müdrik bir şekilde ve ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışıyla üç senedir geleneksel hale getirdiğimiz ve bugün de Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve milletvekillerimizin onurlandırdığı, şereflendirdiği soframız üç yıldır devam ediyor. Yönetimde olduğumuz sürece, hiçbir bahaneye, hiçbir mazerete sarılmadan; bütçemiz yoktu, paramız yoktu, kadromuz yoktu gibi bahanelere sarılmadan yapmış olduğumuz bütün iyi uygulamalarımız devam edecektir. Bu sofralarımızın benzeri başka noktalarda da vardır. Bu sene geleneksel hale gelen üç noktadaki sofralarımızın yanı sıra, hastanelerimizdeki hasta yakınlarımıza ve herhangi bir nedenle soframıza gelemeyen 450 aileye evinde sıcak iftar yemeği ikramında bulunuyoruz. Ayrıca, bu meydanda her akşam sahur ikramımız vardır. İnsanın olduğu yerde varız, Müslümanın olduğu yerde varız.”
 
Başkan Demirkol’un ardından sahneye çıkan AK Parti İl Başkanı Beyazgül ise Şanlıurfa’da Ramazan Ayı’nın güzel bir şekilde idrak edildiğini ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un da buna katkı sağladığını söyledi.
 
“BU GÜZEL TABLOYU OLUŞTURAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
 
Son olarak kalabalığa hitap eden Bakan Faruk Çelik ise Ramazan Ayı’nın anlamına vurgu yaptı. Gündeme ilişkin konulara da değinen Bakan Çelik, konuşmasında Başkan Demirkol’a oluşturduğu güzel tablodan dolayı da teşekkür etti. Bakan Çelik, şunları söyledi:
 
 “11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nı yarılamış bulunuyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan Ayı aslında ruh ve bedenimizin servis bakımına alındığı aydır. Ramazan Ayı, kibir değil, insanlara tepeden bakmayı değil, kabri öğütler insana. İşte bu güzel rahmet ayında, Şanlıurfa’nın bu büyük meydanında birlikteyiz. Bu güzel tabloyu oluşturan Haliliye Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Allah ağzımızın tadını bozmasın diyorum. Milletimizin huzurunu bozmasın diyorum. Huzur bozanları ıslah etsin temennisinde bulunuyorum.”
 
BAKAN ÇELİK, ŞAMPİYON SPORCULARI TEBRİK ETTİ
 
Bakan Faruk Çelik’in konuşmasının ardından Haliliye Belediye Spor Kulübü sporcularından Muay Thai Dünya Şampiyonu Yıldırım Oğuz, Kick Boks Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Mevlana Altuntaş, Kick Boks Türkiye 2’ncisi Sezer Ağolday ve Kick Boks Türkiye 3’üncüsü Mennan Ağolday sahneye çıktı. Bakan Çelik, sporcuları tek tek tebrik etti. Dünya şampiyonu Oğuz’a da kazandığı madalyasını boynuna astı.
 
ŞAMPİYON OLDUĞU MAÇTAKİ ELDİVENLERİNİ HEDİYE ETTİ
 
Muay Thai Dünya Şampiyonu Yıldırım Oğuz da, İsveç’deki şampiyonadaki final maçında kullandığı ve kendisine dünya şampiyonluğu unvanını kazandıran boks eldivenlerini Bakan Faruk Çelik’e hediye etti. Boks eldivenlerini takan Bakan Çelik, sporcularla birlikte kamerada poz verdi.
 
Mevlana Altuntaş ise Samsun’daki şampiyona da Türkiye Şampiyonu olduğu müsabakada taktığı boks kaskını Bakan Çelik’e armağan etti. Bakan Çelik, sporculardan bu performanslarını korumasını ve başarılarının devam etmesini istedi.
 
Programın sonunda protokol üyeleri, hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Öte yandan programa; Haliliye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti İl ve ilçe teşkilatı üyeleri, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Haliliye Belediyesi şube müdürleri ve personeleri de katılan isimler arasında yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49