Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

'Tezgah Gözlüklerine Talep Fazla'
 Şanlıurfa'da havaların ısınmasıyla güneş gözlüklerine yoğunluk arttı. Uzmanlar, vatandaşları sahte ve ucuz güneş gözlüğü kullanmamaları konusunda ise uyardı.

 

Kentte gözlük satışıyla uğraşan Mahmut Bürmek, havaların ısınmasıyla güneş gözlükleri satışlarımızda arttığını söyledi. Şanlıurfa'da yazın güneş ışığının çok fazla hissedildiğini belirten Bürmek, "Bundan rahatsız olan vatandaşlarımız özellikle güneş ışıklarından gözünü bile açamayan vatandaşlarımız güneş gözlüklerimizi tercih ediyor" dedi.

 

'TEZGAH GÖZLÜKLERİNE TALEP FAZLA'

 

Özelikle son zamanlarda sahte güneş gözlüğüne talebin arttığını vurgulayan Mahmut Bürmek, "Önceleri cadde ve sokakların köşe başlarını tutan işporta tezgâhlarında satılan kalitesiz güneş gözlükleri, günümüzde artık marketlerin gözlük reyonlarını süslüyor. Genellikle Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen ve çok ucuz fiyatlarla satışa sunulan sahte güneş gözlükleri, düşük kaliteli camlardan imal edilmeleri sebebiyle ileri yaşlarda katarakt ve glokom gibi göz hastalıklarına yol açabiliyor. Sahte gözlükler, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı gözü korumadığı gibi aksine gözbebeğini genişleterek göze gelen zararlı ışınların miktarını artırıp göz sağlığını daha da bozmakta. İyi bir koruma sağlayabilmesi için güneş gözlüğünün çerçevesi de kişinin yüz yapısına uygun olmalı ve göz çevresini kapatarak, gözlere yakın durmalıdır. Gözü üstten ve yandan gelen ışınlara karşı da koruması gerekir" diye konuştu.

 

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

 

Sağlık Bakanlığının ithal güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirdiğini söyleyen Mahmut Bürmek, şu uyarılarda bulundu:

 

"Sahte olmayan güneş gözlüklerinin UV ışınlarını süzdüğüne dair bir sertifikası vardır. Gözlük alırken bu belge soruşturulmalı, sertifikası olmayan güneş gözlükleri alınmamalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49