Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Tespih Malzemesi dışarıdan geliyor
Şanlıurfa’da gümrük hanı denince tespih akla gelir.
Şanlıurfa’da şüphesiz en çok koleksiyonu yapılan objelerden biri olarak görülen tespih oldukça rağbet görüyor. Tespihin hammaddesi farklılık gösterebiliyor. Hemen hemen işlenebilen her şey tespih olabiliyor.  Çok bilinen Kehribar ve Oltu taşlarının yanı sıra Osman Karasapan müşterilerinin getirdiği fildişi, mors dişi, fil kemiği, balina dişi gergedan boynuzu ve keçi, geyik gibi hayvansal ürünlerle de tespihler yapıyor. Karasapan bu ürünlerden müşterilerinin istediği özelliklerde tespihler yapıyor.  
 
Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanı Gümrük hanında  tespih atölyesinde Osman Karasapan, koleksiyoner ve özel yapım el işi tespih arayanlara farklı hizmet sunuyor. Oltu, kehribar ve lületaşı gibi doğal taşlardan müşterilerine ürünler sunan Karasapan’ın bazı özel müşterileri farklı ürünler getirerek tespih yapmalarını istiyor.
Osmanlı Tespih evi atölyesini işleten Osman Karasapan” Atölyemizde kehribarın ham maddesini Afrika’dan getirilip atölyede işlendikten sonra tespit olarak vatandaşlara sunuyoruz burada getirilen ham madde makinden geçip ustalarımızın el emekleriyle işleniyor iyi bir işçilikle tespih yarım saatte bitiyor.
 
Tespih fiyatları malzemeye göre değişiyor, sıkma kehribar, ateşli kehribar var en kıymetlisi sıkma kehribar birde damla kehribar  var. Damla Kehribar nadiren bulunur Afrika bölgesinde bin yıl aşkın bir sürede meydana geliyor, çam ağacının ham maddesinden yapılıyor. Yosunlaşıyor, ondan sonra  kayalaşıyor  kayaları makinden kesip işlendikten sonra tespih şeklini alıyor.
 
Tespih malzemesi dışarıdan geliyor hepsi ithal  yaptıklarımız tespihler 100 liradan başlıyor 3000 bin liraya kadar fiyatı çıktığını belirti” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49