Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Tavuk Sayısı Azalıyor
Şanlıurfa’da bu kış aylarında, son yılların sert hava koşulları yaşanırken, bu ayaz havalardan evcil hayvanlar olumsuz etkilendi.
 
Ayaz havalar nedeniyle özellikle kırsal kesimlerde evcil hayvanlarda bulaşıcı hastalıklar başlarken, hayvanların yumurtlamadığı belirtildi. Yumurtlamayan tavuk ve ördek gibi evcil hayvanlar, sahipleri tarafından kesiliyor. Köylerde genellikle yumurta ihtiyacını karşılamak amacıyla beslenilen tavuklar, yumurtlamayınca, kesilmeye başlandı. Köylerde yaşayan her evde en az 20 tavuk bulunurken, soğuk havalardan kaynaklı olarak yumurtlamayan tavuklar kesilip, günlük yemeklerde kullanılıyor. Yumurtlamayan tavuklar, öte yandan üremeyi de engelliyor. Yumurtlamayan tavuklar, kuluçkaya da yatmayınca sahiplerinin tek çaresi ise kesmek oluyor. Tavukların bu sene soğuk havalar nedeniyle böyle olduğunu söyleyen bir vatandaş, “bu sene kış ayında fazla yağış düşmedi ama ayaz havalar en üst seviyedeydi. Soğuk havalara insanlar bile zor dayandı,küçük hayvanlar nasıl dayansın. Özellikle yer sorunu yaşayan hayvanlar soğuklarda çok olumsuz etkilendi ve şimdi yumurtlamıyorlar. Yumurtlamayan tavuklar, haliyle kuluçkaya da yatmıyor. Bizler de mecburen tavukları kesmek zorunda kalıyoruz. Önceden köyde binlerce tavuk olmasına rağmen şimdi sat-yıları çok düştü. Çünkü her aile günde mutlaka bir tavuk kesiyor. Köyde tavuk beslemek için yeni baştan tavuk almamız lazım” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49