Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Tarihi hanlarda yıkılma tehlikesi var
Şanlıurfa’da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan eski yapılar, belediye tarafından onarılacağı yerde, uyarı afişleri astırıldı.
 
Kent merkezinde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan duvarlara, belediye tarafından uyarı afişleri astırıldı.
 
Kentin tarihi dokusu niteliği taşıyan ve genellikle Şanlıurfa’nın her bölgesinde bulunan tarihi yapılar, onarılmadığı için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Harrankapı civarında bulunan yapılar, eski zamanlardan beri onarım yüzü görmediği için tehlike saçıyor. Şanlıurfa belediyesi, yıkılma noktasına gelen tarihi yapıları onarmak yerine, uyarı afişleri astırıyor. Vatandaşların da tepkisini çeken bu durumun belediye tarafından düzeltilmesi bekleniyor. Harrankapı çevresinde esnaflık yapan vatandaşlar, her gün tehlikeyi göze alarak, iş yerlerini açtıklarını söylerken, belediyeyi göreve çağırdı. Belediye tarafından astırılan “Dikkat! Yıkılma tehlikesi olduğundan duvarların altından geçmeyin” yazılı afiş, görenlerin tepkisini çekerken, belediyenin bu afişi astırmak yerine onarım yapması bekleniyor. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Ramazan Şimşek adındaki vatandaş, “kentimizin tarihi dokusunu korumak istiyorsak, sürekli onarımın yapılması lazım. Belediyemiz, bu duvarların yıkılma tehlikesi altında olduğunu bildiği halde neden gelip, onarmıyorlar. Yıkılma tehlikesi olduğunu kendileri de afişlerle dile getiriyor. Bu duvarın altından geçen biri hayatını riske atarak geçiyor. Belediye bu zamana kadar neden bekledi, neden çözüm için harekete geçmiyor” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49