Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Süs Olsun Diye Mi Yapıldı?
 Şanlıurfa’da Eski belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kentin en işlek bölgelerinden biri olan Abide kavşağına yaptırılan üst geçidin yanında bulunan asansör hiçbir şekilde kullanılmıyor.

 

Şanlıurfa Belediyesi tarafından Abide Kavşağına yaptırılan üst geçitte engelli, hasta ve yaşlılar için yapılan asansör, kullanıma açılmıyor. Bir süsten öteye geçemeyen asansöre tepkiler olurken, öte yandan yürüyen merdivenler de zaman zaman durduruluyor.

 

RUTİN BAKIM YAPILMIYOR

 

Temizliği ve bakımı yapılmayan üst geçitte ayrıca engelli vatandaşların kullanması için yapılan asansör çalışmazken, rutin bakımları yapılmayan yürüyen merdivenler ise çalışmadığı için vatandaşlar iniş ve çıkışlarda zorlanıyor. İniş çıkışlarda zorluk çeken hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlar, üst geçidi kullanmayarak, yoldan geçmeyi tercih ediyor. Vatandaşların kullanması amacıyla yaptırılan üst geçidin fazla kişiler tarafından kullanılmaması sonucu tehlike de artarken, belediyenin devreye geçerek, bahsi geçen üst geçitte çalışma yapması bekleniyor. Öte yandan üst geçidin bu durumda olması, vatandaşların kullanmayacağı anlamına da gelmiyor. Trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla vatandaşların duyarlı davranarak, üst geçidi kullanmaları bekleniyor.

 

“MADEM YAPILDI, KULLANIMA AÇILSIN”

 

Asansör ve yürüyen merdivenlerin çalışmamasına tepki gösteren vatandaşlar, durumu Urfanatik muhabirine değerlendirdi. Asansördeki yürüyen merdivenler ve engelliler için yapılan asansörün kullanıma açılmasını isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine tepki göstererek; “ Madem üst geçit yaptınız neden merdivenleri çalışmıyor. Bu asansör süs olsun diye mi yapıldı?” diyerek durumların düzeltilmesini talep etti. Bahçelievler’de oturan ve her sabah işe gitmek için üst geçit yerine orta refüjleri kullanan Mustafa Beyaz adındaki vatandaş, Büyükşehir Belediyesine seslenerek, “Her sabah abide bölgesinden Sırrın bölgesindeki iş yerime gitmek için mecburen bu yolu kullanıyorum. Ancak gelin görün ki ne zaman üst geçidi kullanmak istesem, yürüyen merdivenler çalışmıyor ve mecburen akıcı trafiğin arasından karşıya geçmek zorunda kalıyorum. Olası bir trafik kazasında başıma geleceklerin sorumlusu Büyükşehir Belediyesidir” dedi.

 

NE ASANSÖR, NE DE MERDİVEN…

 

Öte yandan muhabirimizin çekim yaptığı sırada yürüyen merdiveni kullanmak isteyen bir öğrenci merdivenin çalışmadığını görünce asansöre yönlendi ancak asansörde çalışmayınca yine diğer vatandaşlar gibi akıcı trafiğin içinden karşıya geçmek zorunda kaldı. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren lise öğrencisi, “Her sabah okuluma gitmek için üst geçidi kullanmak istiyorum ama ne yazık ki ne asansör ne de yürüyen merdiven çalışmıyor. Haliyle de yürüyerek karşıya geçmek zorunda kalıyorum. Peki, benim yerimde engelli bir kardeşimiz ablamız olsaydı ne yapacaktı. Karşıya nasıl geçecekti yetkililere soruyorum” ifadelerini kullandı.

 

OLDUĞU KADARIYLA İDARE ETMEK LAZIM

 

Belediye bünyesindeki üst geçitte, yeterli derecede bakımın yapılmaması ve yürüyen merdivenlerle, üst geçidin kapalı tutulması, üst geçidin kullanılmayacağı anlamına gelmiyor. Vatandaşların trafik kazalarının önüne geçebilmesi amacıyla üst geçidin her

 

zaman kullanılmasında fayda görülüyor. Belediye tarafından yapılacak olan çalışmaların yapılacağı ana kadar, vatandaşların mevcut durumlarla idare etmesi hem sürücüler, hem de yayalar açısından yararlı olacak.

 

Kentin kalbi durumundaki üst geçit vatandaşlara sıkıntı yaratırken Urfanatik gazetesi olarak haberimizi bu sorunlar ortadan kalkana kadar yapmaya devam edeceğimizin altını çizerek konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığından gelecek açıklamayı sizlerle paylaşacağız. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49