Öne Çıkanlar tazıye kedı madde zam urfaahber

Bu haber kez okundu.

Suruç narı tescillendi
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ince kabuğu, mayhoş tadı, kırmızı taneleriyle dünyanın en iyi narı olarak gösterilen Suruç narı tescil belgesini alarak tescilledi.
Suruç ilçesinde yetişen Suruç Nar'ı, Anaç köklerini tarihteki Babil Asma Bahçeleri'nden aldığı ve dünyanın en iyi nar çeşitleri arasında gösteriliyor.
Suruç Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na geçtiğimiz yıllarda yapılan başvuru sonuçlandı. Coğrafi tescil belgesi alınan Suruç Nar’ı böylece tescillenmiş oldu.
Tescil haberine sevinen nar üreticileri, “İlk defa bir ürünümüz tescillendi. Narımızın tescillenmesi bizim için çok önemliydi, bundan böyle pazar alanında daha geniş bir satış yelpazesine sahip olacağız” dedi.
SURUÇ NARIN ÖZELLİKLERİ
Suruç Nar'ın tanesinin 1,5 kiloya kadar ulaşabiliyor. Suruç Nar'ın C vitamini, demir ve potasyum yönünden zengin idrar söktürücü, kan yapıcı, enerji verici ve tansiyon düşürücü özelliği bulunuyor. Ayrıca ishale karşı ve özellikle enfeksiyon hastalıkları açısından kış aylarında bol tüketiliyor, Nar'ın, içerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri, kalp sağlığı, kanser hücrelerinin gelişmesini engellediğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49