Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Surtepe Köyü Sivri Sinekten Durulmuyor
ABDULLAH YİĞİT
 
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde   Surtepe   köyünde  bu günlerde   köylüler   arazilerine içine bile gidemiyor   ortak yapılan  yer altı şebekesinin  köylerine açıktan dökülmesi ile köylü perişan durumda.
 
Konu ile ilgili muhabirimiz  Abdullah yiğit   ve Surtepe köy muhtarı Hüseyin Demir ile yerinde inceleme yapılarak  kara kare  resimlediler .
 
Surtepe köy muhtarı  Hüseyin Demir    muhabirimiz  Abdullah Yiğit’e açıklamada
 
“Değerli  gazeteci  Abdullah Yiğit kardeşlimize teşekkür ediyorum  bizim sorunlarımızla ilgilendiğin için  biz  köylüler ile birlikte   perişan durumdayız şuan   Birecik ilçemizde  yapılan çiftlik,Altınova  ve innaplı köylerinde  yapılan yer altı şebekesi sonucu    Fırat nehrine  kenarında  bulunan    köyümüz Surtepe   köyü içinden geçen boruların    yer altında değil de  arazilerimizin içinden gecen lağım ve pis sular   sivri sinek ve   kokudan duramıyoruz,  ağaçlarımız bile  kuruyor  daha önce Birecik kaymakamlığına ve Şanlıurfa çevre il  müdürlüğüne bizzat dilekçeleri  kendi elimle vermeme rağmen  sorun  çözülmedi bu yaz ayında   köylümüz perişan durumdadır. Köyümüzün arazileri içinde olan evler ve köylü halkı  arazilerin içine gidemez durumdadır     bir an önce   yetkililerden    buna çözüm bulunması lazım arıtma yapılması lazım üç köyün lağım ve pis suları  arazilerimizin içinden akmaktadır yarın ise içtiğimiz suya karışacaktır   yarın tifo salgını olursa sorumlusu kim olacaktır.
 
Biz buradan  sesleniyoruz  bir an önce yetkililerin Surtepe köyünden gecen  lağım ve pis sularının  arıtma tesisi yapılması   gerektiğini  halkımız  3 köyün  pis ve lağım sularını  kokusunu almayı hak etmiyor köylülerimiz  isyanda her gün onlarla tartışıyoruz  ne yapalım şimdi  sizlere soruyorum hizmet yapıyorlar 3 köy’e  diğer köy ise zararını çekiyor .
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49