Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Suriyeli Muhalif Âlimler İstişare Toplantısı  düzenledi.
Gaziantep de Bülbülzade Vakfı Sosyal Tesislerinde yapılan “Suriyeli Muhalif Âlimler İstişare Toplantısı”na Suriye’den 70 civarında âlim, kanaat önderi, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, Komutan, Muhalif Gurup Temsilcisi, meslek örgütü temsilcisi ve akademisyenler katıldı.
Suriye insani yardım platformu başkanı Osman Gerem, Ruha Derneği başkanı Salih Turgut, platform üyesi, Yusuf Mert, Suriyeli alim Şeyh Zekeriya  Şanlıurfa’yı temsilen katıldılar.
 
Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan KAYAN, Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu ve Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turgay ALDEMİR, Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet AKGÜNDÜZ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut KAÇMAZER, Suriye Gençliği Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Süleyman, İstanbul AKSA Dayanışma Vakfı, Malatya Meşale Derneği, Elazığ Abı Hayat Vakfı, Adıyaman Hikmet Derneği, Adana Ülfet Derneği, Osmaniye İlim Sanat Derneği, Reyhanlı Ufuk Derneği, Gaziantep İHH ve ev sahibi Bülbülzade Vakfı’ndan temsilciler, Suriyeli alimler ve kanat önderleri  toplantıda ,Suriye’de Beşar Esad sonrası şeriat yasalarına göre bir devlet modelimi yoksa demokratik bir devlet modelimi ,muhalefetin tek çatı altında toplanması ,Suriye’de özgür Suriye ordusunun silahları bitiğinde neler yaşanacağı,savaşın uzaması gibi konuları tartıştılar.
 
.Toplantıda, Şanlıurfa platformu adına söz alan Osman Gerem , “Cevher Dudayevin Çeçenistan savaşında Müslümanlara yapmış olduğunuz yardımlar ile böbürlenmeyin.Siz Müslüman kardeşlerimiz olarak buna mecbursunuz.Vebal altındasınız’’ dedi.
 
 
 Suriyeli 70’e yakın din adamı ve âlimler, “Taşkınlık, yağmalama, zulüm, gasp, çocuk ve kadınların, yaşlı ve savaşmayan kimselerin katledilmesi gibi haddi aşan uygulamalardan kaçınılacak. Bu konuda savaşan kardeşlerimiz aydınlatılıp nasihat verilecektir.'' Dediler.
 
      TOPLANTIDA VURGU YAPILAN KONULAR
 
 İslam dünyası ve Ortadoğu’da yüzyıldır süren haksızlığa bir başkaldırının Arap baharı ile devam ettiği belirtilen toplantıda,mücadelenin kendilerine kurşun sıkan, bombalayan ve zulmeden kimselere karşı yapıldığı belirtildi.. ''Bize destek veren dahili ve harici her oluşum, kabulümüzdür, düşmanımız değildir. Bu savaş asla iki kardeş mezhebin birbiriyle savaşı değildir. Bu savaş bizi katleden zalimlerle yapılan savaştır. Bu savaş iki farklı kavmin de birbiriyle savaşı değil, Hakk'ı yok etmek isteyenlerle Hakk'ın taraftarları arasındaki savaştır. Mücadelemize destek verenlerin hata ve yanlışlarını af ve hoşgörüyle karşılayıp, dikkatlerimizin dağılmasına, enerjimizin zayi olmasına yol açacak bir husumete girmemeliyiz. Mücadelemizin şekil ve yöntemini Âlemlerin Rabbi ve O'nun elçisi belirler. Dolayısıyla taşkınlık, yağmalama, zulüm, gasp, çocuk ve kadınların, yaşlı ve savaşmayan kimselerin katledilmesi gibi haddi aşan uygulamalardan kaçınılacak. Bu konuda savaşan kardeşlerimiz aydınlatılıp nasihat verilecektir. Savaş içinde eğitim ve terbiyenin ihmal edilmemesi gerekmektedir.
 
 "Allah bizi kardeş kıldı, kardeşlerin birbirine karşı hukukları diri tutulmalıdır. Selam ve barışın tüm İslam alemine yeniden adalet, merhamet, bereket getirmesi ve Suriye'nin selam yurdu olması için hep beraber gayret etmeliyiz. Ortadoğu'daki ve özelde Suriye'deki bu cihada destek vermeyen her Müslüman şer'an sorumludur. Allah nurunu tamamlayacaktır, kâfirler istemese bile.''
 
 
Osman Gerem,Toplantı ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada:
 
insani yardımların sıhhatlı bir şekilde yerlerine ulaşması için toplantıya katılan heyetlerle fikir alışverişi yapıldığını ve toplantının çok verimli geçtiğini belirtti.
  SONUÇ BİLDİRGESİ
20.02.2013 TARİHLİ SURİYEDE ZULME VE KATLİAMA KARŞI ÇIKAN KARDEŞLERİMİZİN İSTİŞARE TOPLANTISINDAN ÇIKAN SONUÇ BİLDİRİSİ
1. Bu süreç, İslam dünyası ve Ortadoğu’da yüz yıldır süren haksızlığa karşı bir baş kaldırış olup, zulmü ve katliamı def etme mücadelesidir.
2. Bu mücadele bize kurşun sıkan bombalayan ve zulmeden kimselerle kayıtlı ve sınırlıdır.
3. Bize destek veren dâhili ve harici her oluşum kabulümüzdür, düşmanımız değildir!
4. Bu savaş asla iki kardeş mezhebin birbirleriyle savaşı değildir. Bu savaş bizi katleden zalimlerle yapılan bir savaştır.
5. Bu savaş iki farklı kavmin de birbirleriyle savaşı değil, Hakk’ı yok etmek isteyenlerle Hakk’ın taraftarları arasındaki savaştır.
6. Bizimle birlikte mücadelemize destek verenlerin, hata ve yanlışlarını af ve hoşgörü ile karşılayıp, dikkatlerimizin dağıtılmasına, enerjimizin zayi olmasına yol açacak bir husumete girmemeliyiz.
7. Mücadelemizin şekil ve yöntemini âlemlerin Rabbi Allah ve Onun elçisi belirler. Dolayısıyla taşkınlık, yağmalama, zulüm, gasp, çocuk ve kadınların, yaşlı ve savaşmayan kimselerin katledilmesi gibi haddi aşan uygulamalardan kaçınılacak ve bu konuda savaşan kardeşlerimiz aydınlatılıp nasihat verilecektir.
8. Mücadelemizin güçlü devam etmesi ve savaş sonrası meydana gelecek yeni durumda başarılı olabilmek için, bu tür toplantıları belli aralıklarla devam ettirmemiz gerekmektedir.
9. Bu bir fırsattır iyi değerlendirilmelidir. Hayatta fırsatların kazası olmaz.
10. Savaş içinde eğitim ve terbiye ihmal edilmemelidir.
11. Allah bizi birbirimize kardeş kıldı. Kardeşlerin birbirine karşı hukukları diri tutulmalıdır.
12. Selam ve barışın tüm İslam elemine yeniden adalet, merhamet, bereket getirmesi ve Suriye’nin selam yurdu olması için hep beraber gayret etmeliyiz.
13. Ortadoğu’daki ve özelde Suriye’deki bu cihada destek vermeyen her Müslüman şeran sorumludur.
14. Allah (C.C.) Nurunu tamamlayacaktır. Kâfirler istemese bile.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49