Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Suriye sınırda 3 gün 3 gece düğün
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli sığınmacılar Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinin Suriye sınırına sıfır kilometrede yer alan Ohali mahallesinde Bini Muhammed aşiretinden Avvat Bora, oğlunu 3 gün 3 gece süren düğünle evlendirerek Suriyeli misafirlere de savaşın etkisinin bir nebzede olsa unutturdu.
Akçakale ilçesine bağlı Suriye sınıra sıfır kilometrede yer alan Ohali Mahallesinde 5 bin kişinin katılımıyla Şanlıurfa’nın büyük aşiretlerinden biri olan Bini Muhammed aşiretine mensup Bekir Bora Hatice Kaban ile muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Düğün 3 gün 3 gece sürdü başta Suriye’den olmak üzere düğüne il, içinden ve il dışından yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Suriyeli sığınmacılar eğlenceli dakikalar yaşayarak moral depoladı.
DÜĞÜNDEN HİÇ BİR MASRAFTAN KAÇILMADI
Günler öncesinden hazırlık yapılan düğün için hiçbir masraftan kaçmayan Bora, Şanlıurfa’da getirilen özel davulcular ile Halayların çekildiği düğüne davullar bile dayanamadı.3 gün süren düğünde 3 davul patladı. Patlatılan davullar düğünü daha eğlenceli hale getirerek tüm misafirler halay çekerek stres attı.
“AĞALARIN DEĞİL, BABALARIN DÜĞÜNÜ BÖYLE OLUR”
Şanlıurfa’dan yanısıra gerek yurt içinden ve gerekse Suriye’den gelen misafirlerin katıldığı düğün töreninde, yoğunluk nedeniyle pek çok kişinin ayakta kaldığı gözlenirken, Suriyeli misafirler düğünü damdan seyretti. Birbirinden renkli ve farklı simaları ağırlayan düğün merasimi, “Ağaların değil, Babaların Düğünü böyle olur” yorumlarına neden oldu.
Damadın babası Avvat Bora,”En küçük oğlumu evlendirdim düğüne  yaklaşık 100 bin TL düğün masrafı yaptık , tabii gelinin tüm çeyizi ev eşyalarını altın takı ile birlikte 3 gün 3 gece yemek masrafları dahil buna bir çok dostumuz bizleri yalnız bırakmadı Suriye sınırda olduğumuzdan Suriyeli misafirlerimizde çoktur. Bütün konuklara teşekkür ediyorum” dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49