Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Son Çare Başbakan Su Sorunumuz Çözsün
Şeker”Şanlıurfa Belediyesine bağlı ama Şanlıurfa Belediyesi  Gücüm yok diyor,  Karaköprü Belediyesi bana bağlı değilsin sana su vermem  diyor. “
 
Su Yok Diye 8000 Nüfuslu Köy 500 Nüfusa Düştü
 
Maşuk Muhtarı Abdurrahman Şeker” Bizim en büyük sorunumuz içme suyudur. Çok kıymetli Valimize defalarca müracaat ettik ilgilendi ama bir netice alamadık,  belediye başkanlarımıza müracaat ettik bir netice alamadık Şanlıurfa Belediyesi, Karaköprü Belediyesi, İl özel idareye  defalarca müracaatlarımız oldu ama çözüm bulunmadı, benim köyüm 7000-8000 bin nüfuslu iken şuanda 500 nüfusa düşmüş 150 haneyken şuanda 20-25 haneye düştü. Ben bütün yetkililerle seslenmek istiyorum bu sıkıntımızı gidersinler şayet giderilirse Maşuk köyünden göç eden Şanlıurfa’ya giden Aileler bir daha geri gelirler  İkinci sorunum alt yapı suyumuz olmadığı için alt yapı mızı da yapamadık birde elektrik sorunumuz var hafiften bir yağmur yağdığı zaman hemen elektrikler kesiliyor, ben defalarca müracaat ettim ek bir trafo verilsin diye ama vermediler, Bizim köyün en büyük sebebi sudur su olmadığından vatandaşlar hayvanlarını yarı fiyatına satıp göç ettiler. Geçen yıl köy hizmetlerin tankerleri ile su taşıdık.
Suyun Gelmeme sebebi yer altı suyumuz yoktur, Valimize müracaat ettik sondaj vuruldu  su çıkmadı Karaköprü’ye 3 kilometre, Şanlıurfa’ya 8 kilometre uzaklıktayız Maşuk köyün durumu bu haldeyken acaba diğer köylerin durumu nasıldır.
 
Ben Şanlıurfa Belediyesine Müracaat ettim Şanlıurfa Belediyesi bana evet sen  alanımın içersindesin, imarımdasın ama sana su getirecek gücüm yoktur. Karaköprü Belediyesine gidiyorum Karaköprü sen benim alanım içersinde değilsin ben sana suyu vermiyorum dedi, Sayın Valimize müracaat ettim Valimiz  Karaköprü’ye telefon açıp Maşuk Köyüne suyun verilmesi isteyerek  gereken bütün masrafların karşılayacağını bildirdiği halde su verilmedi.
 
Son Çare Başbakan Su Sorunumuz Çözsün
 
Ben özellikle sayın Başbakanımıza sesleniyorum sen diyorsun ki susuz köy kalmayacak , yolsuz köy kalmayacak merkez Maşuk köyü Karaköprü’ye 3 kilometre,  Şanlıurfa Belediyesine  8 kilometre  ben bu sıkıntıyı çekiyorum nüfusum 8000 bin iken şuanda 500’e düşmüştür. 150 haneyken 25 haneye düştü bununla ilgilenseniz  suyu getirseniz göç eden köy halkı bir daha geri döner bu olursa şimdiden teşekkür ederim dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49