Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Soğan Fiyatları Katlandı

Sebze fiyatları son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Özellikle soğuk havanın ardından yaşanan fiyat artışı, alıcıyı da satıcıyı da şaşırttı. Yemeklerin olmazsa olmazı soğanda fiyat yükselişe geçti. Geçen hafta kilogramı 2.5-3 TL seviyelerinde olan soğanın fiyatı bu hafta 6 TL’ye kadar çıktı

Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde kurulan pazarda soğanın kilosu 6 liradan satılırken, Urfa sera biberin kilosu 13 liraya yükseldi. Domatesin de uzun zamandır fiyatında düşüş olmadı. Kilosu 6 liradan satışa sunuluyor.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar," Havanlar çok soğuk ama sebze fiyatlarını görünce daha da soğuduk, geçen hafta ile bu hafta arasına büyük bir fark var fiyatları ikiye katlanmış, evin temel ihtiyacı olan soğan 6 liraya çıkarken domates de 6 liraya çıktı, artık kilo ile değil gram ile almaya başladık"diye sitem ettiler.

Konuştuğumuz bir pazarcı, “Yaklaşık 1 haftadır soğan bulmakta güçlük yaşıyoruz. Bir de soğan ekimi azaldığı için fiyatlar yükseldi. Gelen vatandaş da soğan almakta zorlanıyor. Soğan önemli bir gıda maddesi. Soğan fiyatı yüksek olunca biz de satmakta zorlanıyoruz” dedi.

Başka bir pazarcı ise geçen haftaya kadar kilogramını 3 liradan sattığı soğanda yaşanan yükselişin kendilerini de etkilediğini dile getirdi. Önceki gün pazar tezgahına soğanı 6 liradan çıkardığını belirten pazarcı, “6 liradan satamayınca bugün (dün) fiyatı 5 liraya düşürdük. Masraflarımızı karşılamıyor. Kâr elde edemesek de zarardan kurtulmuş olacağız. Soğan fiyatını gören tezgahtan uzaklaşıyor” ifadelerini kullandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49