Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Başkan Kuş Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Sigara Bıraktırma Standı Açtılar
Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte Harran ÜniversitesiAraştırma Uygulama Hastanesinde açılan stand da Şanlıurfa halkına sigaranın zararları anlatıldı. Üniversite hastanesinde bulunan poliklinikte verilen destekle sigara bırakma yöntemleri hakkında bilgiler verildi.
Uzmanların Türkiye'de sigaraya bağlı yıllık 100 bin kişinin yaşamını yitirdiğini uyarısını hatırlatan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, sigaranın hem yaşamımızı zehir ettiğini, hem de bizleri adım adım ölüme götürdüğünü söyledi.
Çevreye, sağlığa ve ekonomiye bir çok alanda zararlar oluşturan sigaradan kurtulmak için herkesin üzerinde düşen vazifelerinin olduğunu söyleyen Rektör Taşaltın; “Sigara, kullanıcıyı hem sağlık anlamında hem de ekonomik olarak etkiliyor. Bunun ülke ekonomisine zararları azımsanmayacak kadar fazladır.  Dünya Sağlık Örgütünün raporuna göre sigara içmenin dünya ekonomisine yılda 1 trilyon dolar maliyet oluşturduğu belirtiliyor. Dolayısıyla sigara tüm dünya için bir illet haline geldi. Bu illetten kurtulmak isteyen tüm vatandaşlarımız hastanemizden tıbbi destek alabilirler” diye konuştu.
Sigara bırakmada ailelerin önemine değinen Sigara Bıraktırma Polikliniği hekimi Doç. Dr. Dursun Çadırcı: “Halkımızın bilinçlendirilmesi, sigarayla savaşta en önemli gücümüzdür.Ailelere bu konuda çok iş düşüyor. Aileler çocuklarını zararlı alışkanlıklarda korumalı. Sigara gibi kötü alışkanlıkları edinenleri,terketmeye ikna etmek biraz zor oluyor. Biz üniversite hastanesi olarak üzerimize düşeni yaparak tedavi ediyoruz. Aile desteğinin yetersizliği veya aile ile yetersiz ilişki, sigara kullanmayı artırmaktadır.Ailede sigara kullanan bir birey olması gencin sigara ile tanışmasına neden olmaktadır. Ana babanın sigara kullanması gencin de sigara kullanma olasılığını birkaç kat artırmaktadır.Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklara bulaşmamaları için takipçisi olalım” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49