Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Schmidt’in görevi müze müdürüne verildi
Urfa Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt’in hayatını kaybetmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Müze Müdürlüğü görevlendirildi. Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, bir süreliğine kazı çalışmalarına başkanlık edecek.
Tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe’deki kazılara başkanlık yapan Alman Arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’in kalp krizi geçirerek, hayatını kaybetmesi üzerine Bakanlık, kazı çalışmaları için Şanlıurfa Müze Müdürlüğünü görevlendirdi. Kazı çalışmalarına başkanlık yapan Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, kazı yaptıkları alanın kısıtlı olmasına rağmen çok güzel eserler bulduklarını söyledi.
Göbeklitepe’de bulunan eserlerin bakımını yaptıktan sonra teşhire çıkardıklarını söyleyen Ercan, verimli bir kazı sezonu geçirdiklerini söyledi.
Schmidt’in hayatını kaybetmesi üzerine bakanlık tarafından Şanlıurfa Müze Müdürlüğü’nün görevlendirildiğini belirten Ercan, “Bilindiği üzere Göbeklitepe kazı çalışmalarına başkanlık eden Prof. Dr. Klaus Schmidt hayatını kaybetti. Ondan sonra, Bakanlığımız bu görevi Şanlıurfa Müze Müdürlüğü’nün yürütmesini istedi. Bunun için belli bir süre yok. Bu nedenle çalışmalara ben başkanlık ettim” dedi.
ÜST ÖRTÜ ÇALIŞMALARI YAPILDI
Prof. Dr. Klaus Schmidt’in hayatını kaybetmesinin ardından kazılara başkanlık eden Ercan, Göbeklitepe’de üst örtü çalışması yaptıklarını belirterek, “Kazı çalışmalarında temelde alanda yapılacak üst örtü çalışmamız var. Avrupa Birliği Projesi. Bu sezon içerisinde üst örtünün ayaklarını hazırlamakla geçti.
Çok verimli bir kazı sezonu oldu. Kazdığımız alan çok dar olmasına rağmen, çok güzel buluntular ortaya çıktı. O buluntuların şuan temizliği, restorasyonu yapılıyor. Çok önemli buluntular olduğu için hepsini teşhire çıkarabileceğiz. Bu eserler, çok özel, başka yerde bulunmayan eserlerdir. Göbeklitepe’de bulunan tüm eserler çok değerli ancak bu sene ortaya çıkan eserler çok daha önemli” diye konuştu.
Göbeklitepe’deki kazı çalışmalarıyla birlikte Şanlıurfa’nın turizm alanında önemli adımlar kat edeceğini belirten Ercan, bölgedeki kazı çalışmalarının yeni sezonda kaldığı yerden devam edeceğini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49