Öne Çıkanlar urfahaber trafık kazası buyuksehır urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Sapları satarak para kazanıyorlar
Hububat ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da hasat döneminin ardından dar gelirli aileler, tarlada kalan mısırları toplayarak, harçlık kazanmaya çalışıyor.
Şanlıurfa merkez ve ilçelerde mısır hasadının toplanmasının ardından dar gelirli aileler, sabahtan akşama kadar tarlada kalan mısırları toplayıp satarak para kazanmaya çalışıyor.
Şanlıurfa’da  hemen hemen her ilçesinde ve mahallesinde devam eden dane mısır hasadı, yoksul vatandaşlar kışlık yakacak ihtiyaçlarını da karşılarken, öte yandan mısırlar da kendileri için bir kazanç kapısı oluyor. Kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için adeta yarışırcasına mısır toplayan vatandaşlar, yaşam koşullarını gözler önüne seriyor. Daha fazla mısır toplamak için hayatını hiçe sayanlar, zaman zaman biçerdöverin önüne bile atlıyor. Biçerdöver sürücüsü bazen çalışmasına ara veriyor ve uyarıyor biçercinin  uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar, aynı şekilde güvenliğe aldırış etmeden devam ediyor. Bu yıl mısır üreticiliği yapan çiftçiler mısır saplarını bu sene kış aylarında yakıt olarak değerlendirecekler. Bu şekilde kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılamayı düşünen dar gelirli aileler, her yıl aynı şekilde yaptıklarını dile getirdi. Naci Çetindağ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49