Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Bir İlk
Sağlık Bakanlığı; doğum yapacak kişinin hastanede misafir edilmesi, ayrıca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeğin iyileşme süresinin kısaltılması, anne bebek bağının geliştirilmesi ve bebeğin anne sütünden mahrum bırakılmaması için, gebe ve annelerin hastane içinde kalabilecekleri 'Anne Otelleri' oluşturulması için genelge yayınladı.
 
Şanlıurfa çocuk sağlığı ve hastalıkları hastanesi de genelge kapsamında anne oteli oluşturarak Şanlıurfalı vatandaşların hizmetine sundu.
 
Kamu hastaneleri birliği genel sekreteri Dr. Turhan SULHAN Şanlıurfa çocuk sağlığı ve hastalıkları hastanesinde açılan anne oteli ile ilgili yaptığı açıklamada; Anne sütünün yeni doğan bebek için en kaliteli besin olduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Anne ile bebek arasındaki bağın doğumdan hemen sonra geliştiği ve bu bağın kuvvetine göre süt üretiminin arttığı göz önüne alınarak annelerin bebeklerinden uzak kalmamaları, süt üretimi ve bebekle bağlarının gelişmesi açısından tensel temas oldukça önem taşımaktadır. Anne –Bebek arasındaki bu bağın oluşturulmasında en önemli sorun annenin bebeği emzirebileceği, kendisinin ve bebeğin ihtiyaçlarını kolayca karşılayabileceği bir mekânın gerekliliğidir. Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı sağlık hizmetleri listesine ANNE OTELLERİ’ ni ekleyerek anne ve yeni doğan bebeği koruma altına almış oldu. Öngörülen bu hizmet doğrultusunda Şanlıurfa çocuk sağlığı ve hastalıkları hastanesinde müstakil 24 yataklı bir anne oteli oluşturuldu. Annelerin boş zamanlarında dinlenebilecekleri yemeklerini beraber yiyebilecekleri ve diğer annelerle iletişim kurabilecekleri çok amaçlı dinlenme salonu, TV, mama mutfağı, buzdolabı, sıcak su, Banyo, tuvalet, Günde 3 öğün yemek verilmesi sağlanmıştır. Ev sıcaklığında otel konforunun sağlanmaya çalışıldığı anne otelinde aynı zamanda sağlık personelimiz tarafından anne bebek ihtiyaçlarına yönelik verilen eğitimler ile geleceğin mimarı olan bilinçli anneler ordusuna önemli katkılar sağlayacağı aşikardır, Şanlıurfa ilimize hayırlı olmasını diliyorum. dedi.
 
Şanlıurfa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Başhekimi Uz. Dr. Ahmet GÜZELÇİÇEK açılan anne oteli ile ilgili yaptığı açıklamada ‘ bebeğin annesinden ayrı kalması hem anne hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Annede depresyon oluşuyor. Süt salgısında azalma meydana geliyor. Bu direkt bebeğin sağlığını ve bakımını etkiliyor. Açmış olduğumuz anne oteli sayesinde tüm bu olumsuzluklar önlenmiş olacaktır’ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49