Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

“Şanlıurfa, Gün Geçtikçe Geriliyor”
Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından merkezde 3 ayrı belediye oluşurken, belediye sayısı artmasına rağmen, temizlik, elektrik, yol ve ilaçlama çalışmalarının eski belediyeye göre yetersiz olduğu iddia edildi.
 
Şanlıurfa’da temizlik ve sivrisinek ilaçlama çalışmalarının yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, sorunları sürekli belediyelere ilettiklerini ancak cevap alamadıklarını belirterek, Urfanatik Gazetesi’ne ulaştı. Sorunlarını Urfanatik Gazetesi’ne anlatan vatandaşlar, temelinde temizlik konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
 
Merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde temizlik çalışmalarının eski belediye yönetimine göre oldukça azaldığını öne süren vatandaşlar, “nerede eski belediyeler” diyerek, mevcut belediyelerin çalışmalarından şikayetçi olduklarını kaydetti.
 
“ESKİDEN SOKAKLARIMIZ HER SABAH YIKANIRDI”
 
Büyükşehir statüsüne kavuşmadan Belediye Başkanlığını Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yaptığı Şanlıurfa’da, Fakıbaba döneminde sokakların her sabah yıkandığı bildirildi.
 
Eyyübiye ilçesinin Hayatı Harrani Mahallesinde oturan Cemal Aslan, mevcut belediyelerin çalışmalarının yetersiz olduğunu dile getirerek, “Belediye, kesinlikle eskisi gibi değil, elektrik, yol ve su sorunlarının yanı sıra temizlik sıkıntılarımız var. Öncelikle bu temizlik sorunlarının giderilmesini istiyoruz. Fakıbaba döneminde sokaklarımız her sabah yıkanırdı ama şimdi öyle bir şey yok. Sivrisineklerden dolayı evlerimizde oturamıyoruz. Sokakların temizlendiğini hiç görmedim, çalışmalar yapılıyorsa da biz göremiyoruz. Sokaklarımız pislik götürüyor” diye konuştu.
 
“VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ”
 
Bahçelievler Mahallesinde terzilik yapan Fevzi Çağlar da, seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne sürerek, belediye başkanlarını göreve çağırdı. Seçimlerin 30 Mart’ta yapıldığını hatırlatan Çağlar, seçim üzerinde geçen 5 ay içerisinde hiçbir taleplerinin yerine getirilmediğini dile getirdi. Belediye Başkanını seçimlerden sonra hiç görmediğini belirten Çağlar, “Seçim deneninden yaklaşık 5 ay geçti, seçim zamanında bütün adaylarımız yağacağım edeceğim sözler verdiler bizde ona göre oyumuzu verdik, seçim biteli 5 ay oldu. En basiti bir temizlik olayı daha önce bu temizlik daha bir başkaydı ön plandaydı. Şuanda ise geriledik temizlikten yani bir şey yok hem merkez olarak hem ilçe olarak aynı büyükşehir olduk bunlar ön plana çıkaydı.
 
Ama bizimki geriledi her taraf pislik içersinde eskiden bir Belediye başkanı dışarı çıkardı. Esnafı gezerdi derdini sorunun dinlerdi artık oda yok 5 aydır ben bizim Belediye başkanını dışarıda görmedim bazı şeyleri aşmamız lazım birde komşularımıza bakın Gaziantep bakıyorum aldı başını gitti. Biz Gaziantep'in on yıl gerisindeyiz büyükşehir ve üç ilçe belediyeyiz bunlar herkes kendi bölgesine düşen görevleri yapmalı" dedi.
 
“SİVRİSİNEKLER GÖZÜMÜ ÇIKARIYOR”
 
Eyyübiye ilçesinde telefonculuk yapan Mustafa Demir adındaki esnaf da, caddelerde bile temizlik çalışmalarının yapılmadığını belirterek, temizlik konusunda eski belediye yönetimini aradıklarını kaydetti.
 
Eski belediye yönetiminde sokaklarda temizlik görevlilerinin bulunduğunu anımsatan Demir, artık sokak ve caddelerde temizlik personeli görmediklerini öne sürdü. Temizlik çalışmalarının yetersizliğine bağlı olarak sivrisineklerin arttığını belirten Demir, “her şeyi
 
geçtim; sokaklarımız sürekli temizlenirdi. Fakıbaba döneminde her sokakta en az 4 tane temizlik personeli bulunurdu ama şimdi temizlik personeli göremiyorum. Sivrisinekler gözlerimizi çıkarıyor. İlaçlama yapılmıyor. Geceleri yatamıyoruz, bu aralar havaların geceleri soğumasıyla birlikte sivrisinekler azaldı. 3 ay boyunca sivrisinekler gözlerimizi çıkardı. Önceleri, her sabah kalktığımızda sokaklarımız yıkanırdı, şimdi yıkamayı geçtim, en azından temizlik çalışması yapılsın. Gerçekten artık nerede o eski belediyeler diyoruz. Eski belediyeyi çok arıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“HAYALLERİMİZ YIKILDI”
 
Seçim döneminde Belediye Başkan adayları tarafından verilen sözler karşısında büyük hayal kurduklarını belirten Bakkal Mustafa Öncel, seçimlerin ardından bu hayallerinin yıkıldığını dile getirdi. Yeni Belediye yönetimine güvenerek oy verdiklerini söyleyen vatandaşlar, verdiği oylar için pişman olduklarını söyledi. Bu zamana kadar belediyenin hiçbir çalışmasını görmediklerini belirten Öncel, “Altı aydır belediyelerden hizmet daha göremedik kendim şahsım oyumu verdim ama daha önceki dönem Belediye başkanının yaptığının bir çeyreği bile yapılmadı. Fakıbaba, 10 sene içerisinde büyük hizmetler yaparak Urfa'yı yüzde yüz değiştirdi. Seçim biteli yaklaşık 6 ay oldu burada hiç bir hizmet görmedik çöpler yığıntı kalıyor. Haliliye belediye başkanının buraya uğradığı yok. 11 Nisan stat yeri yıkılmış olduğu gibi hale duruyor. Askeriyenin yeri kalkacak oraya güzel bir hayvanat bahçesi park yapılacak diye sevindik Urfa bir nefes alır hava alır ama oda yok. Sırrın yolunda yapılan Cumhuriyet parkına gittik açıkmış diye ama hiç bir yeşillik yok çimlendirme yok olduğu gibi her taraf toprakla çevrili güzel bir düzenleme yok. Sadece restoran var çocuk parkı da içinde dışarıda çocuklar için hiç bir aktivite yapılmamış biz ne zaman hizmet göreceğiz inşallah Büyükşehir Belediye başkanımı duyarda hizmetler başlar memleketimiz on seneye bir daha geri gitmesin" şeklinde konuştu.
 
“ÇALIŞMALAR GEVŞEDİ, DENETİMLER YETERSİZ”
 
Eyyüp Peygamber Caddesinde esnaflık yapan Mehmet Buğurca, yeni belediye yönetiminin işleri gevşek tuttuğunu öne sürdü. Temizlik çalışmalarının belli aralıklarla yapıldığını söyleyen Buğurca, “eski belediyeye nazaran kontroller azaldı, işler gevşedi. Temizlik ve ilaçlama çalışmaları belli zamanlarda yapılıyor ama gerekli denetimler yok, işler sıkı tutulmuyor. Sorunlar var, bu sorunların giderilmesini talep ediyoruz” dedi.
 
“ŞANLIURFA, GÜN GEÇTİKÇE GERİLİYOR”
 
Şanlıurfa’da vatandaşların birçok konuda sıkıntısı olurken, belediyeden talep edilen çalışmaların başlatılmaması tepkilere neden oluyor.
 
Çalışmaların yetersizliği nedeniyle Şanlıurfa’nın gün geçtikçe gerilediğini düşünenler de var. Belediyelerin artık çalışmalara başlaması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bu şekilde devam etmesi halinde 5 yılın sonunda Şanlıurfa’nın oldukça geri noktalara gerileyeceğini öne sürdü.
 
Çalışmaların yapılmadığını belirten Ercan Billurcu, şunları kaydetti:
 
Seçim sürecinden beri Urfa ilerlemedi daha çok gerilediği gözüküyor. Yapılması gereken sözler vardı. 763 proje diye başlandı ama 5 ay geçti daha bir proje göremedik.
 
Burada yolu bir kazıyorlar kilit taşı ile elli metrelik yeri kapatmaları bir hafta sürüyor. Bundan önceki belediyede yolu baştanbaşa bitirmeleri üç gün sürüyordu. Büyükşehir olduk suyun tonu 1 bin 40 kuruş iken şimdi ise 1 bin 80 kuruşa çıktı. Artık yanında daha başka vergiler alınmaya başlandı. İlçe belediyeleri de aynı daha önceki belediyenin getirmiş olduğu hizmetlerin üstünde gidiyorlar başkan bir yenilik yoktur.”
 
Şanlıurfalı vatandaşlar, verdikleri oylar için pişman olmamak için yerel yönetimleri göreve çağırdı. Ali ÇETİNKAYA-Mustafa BAYAR 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49