Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Kelaynak kuşlarının sayısı 285'e yükseldi
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yer alan DOĞA Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Şanlıurfa Bilecik Kelaynak Üretme İstasyonu'nda kelaynak üretim faaliyetleri hızla devam ediyor. İstasyondaki kelaynak sayısı, bu yılki 68 katılımla birlikte 285'e ulaştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre;
"Tarım ve Orman Bakanlığı #Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından nesli tehlike altında olan kelaynakların üretim faaliyetlerine büyük bir hızla devam ediliyor.
DKMP Genel Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Bilecik Kelaynak Üretme İstasyonu'nda üretim faaliyetleri tamamlanarak bu yıl ki kafese alım işlemleri sona erdi.
Üreme dönemlerinde serbest bırakılan kelaynaklar, üreme dönemlerinin sona ermesiyle birlikte yeniden kafeslerine alındı. Üreme dönemindeki başarılı çalışmalar sonucunda ciddi bir başarı elde edilerek kelaynak sayısında büyük bir artış yaşandı.
Birecik Kelaynak Üretme İstasyonu'muzun kurulduğu günden bu yana en çok yavru bireyin elde edildiği bu yılda istasyona toplam 68 adet yeni yavru birey katıldı. Yeni bireylerle birlikte istasyonumuzdaki kelaynak sayısı 285'e ulaştı."denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49