Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Bir İlk Orijinal Tat Burç Karpuzu Tezgahta

Daha önceleri Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde üretilen tat karpuzu bolluğundan dolayı her yıl karpuz festivali de yapılırdı. 1990'lı yılların başından itibaren üretici tarafından hastalıklara dayanıklı ve yüksek verimli olduğu için hibrit tohumlar ithal edilip dönümden 3- 4 ton yerine 7- 8 ton karpuz hasat edilmeye başlandı. Üreticinin daha fazla ürün almak amacıyla tercih ettiği hibrit tohum nedeniyle Şanlıurfa'nın "Yaylak, Bozova'nın "Tat burç köyünde yetişen ve tat burç olarak bilinen karpuzu görülmez oldu.

Yenişehir Mahallesi Salı pazarında esnaflık yapan Mehmet Ölmez, " Üreticinin daha fazla ürün almak amacıyla tercih ettiği hibrit tohum nedeniyle Şanlıurfa'nın "Yaylak ve Bozova'nın Tat karpuzlarının ekimine ara verdi. Ama şimdi yine yerli kabak aşısız tabir edilen tat burç karpuz'a ekimine başlandı. Bizde Sonbaharın bu günlerine bu tadı Şanlıurfalılarla buluşturduk"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49