Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Sanayi Esnafın Yeni Ustaları

Evren sanayi sitesinde bulunan Oto sanayi esnafı, daha önce torpille işe aldıkları çırağı artık mumla aradıklarını söylüyor.

Bu durumu eğitim sistemindeki değişikliğe bağlayan esnaf, mesleki eğitim alan öğrencilerin üç gün okula gidip üç gün pratik yapmasının uygun olacağını vurguluyor. Oto sanayi esnafı, bu alanda oluşan boşluğu kendi çocuklarıyla doldurmaya çalıştıklarını belirtiyor.

OTO SANAYİ ESNAFI, ÇIRAĞI MUMLA ARIYOR

Çocuk yaşta hayata atılan oto sanayi çırakları oldukça kıymetli. Çocuk çıraklar, hayat çarkındaki yerlerini kısa sürede alıyor. Özlemleri ve hayalleri farklı olsa da çocuk çıraklar, sanayilerin olmazsa olmazları olmuş.Sanayilerde çırak olabilmek geçmişte oldukça zordu. 'Eti senin, kemiği benim' denilerek sanayilere, tamirhanelere gönderilen çocukların birçoğu şimdi usta veya iş yeri sahibi. Şimdilerde ise çıraklar adeta mumla aranıyor. Hatta çırak bulabilen esnaflar şanslı sayılıyor.Eğitim sistemindeki değişikliklerle sanayilerdeki çırak sayısı oldukça azaldı. Okulda başarılı olamayan çocuklardan bazıları kendilerini sanayilerde buluyor. Bazı babalar ise kendi mesleğini emanet edebilmek için kendi çocukları çıraklıktan yetiştiriyor.

‘ÇOCUKLARIM ÇIRAK OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI’

Sanayide 30 yıldır oto tamirciliği yapan Salih Aslan çırak bulamadıklarını, kendi çocuklarına çıraklık yaptığını aktardı. Kendilerinin mesleğin son kalıntıları olduğunun altını çizen Aslan, “Elimizdeki yetişenlerden sonra ne yapacaklar? Hadi biz geldik gidiyoruz, bizden sonra ne yapacaklar bilemiyoruz o acıdan kendi mesleğimi devam ettirmen için kendi çocuklarımı okul olmadı zamanlar yanında çalıyorlar hem meslek öğreniyorlar hemde bu mesleği devam ettirecekler"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49