Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Sanayi atıkları rahatsız ediyor

Kent merkezi içerisinden geçen ve pislik yuvasına dönen derenin temizlenmesi veya üstünün kapatılmasını isteyen vatandaşlar, belediyeyi göreve çağırdı.

 

Şanlıurfa kent merkezi, eski sanayi bölgesinde bulunan Cavsak Deresi, sanayi atıkları ve rastgele çöplerin dökülmesi üzerine çöplük yuvasına döndü. Derenin etrafında sanayi işletmelerinin de bulunması dolayısıyla sürekli çöplük olarak kullanılan dere, zaman içerisinde pis kokulara sebebiyet verdi. Sanayinin taşınma durumunun ortaya atılması üzerine pisliklerden kurtulacağını belirten çevre esnafı, taşınmanın da gerçekleşmediğini, derenin de temizlenmediğini söyledi. Daha önce Şanlıurfa Belediyesi tarafından temizlenme kararı alınan derenin temizlenmemesi üzerine tepki gösteren vatandaşlar, arktık bu durumdan rahatsız olduklarını ve bu durumun engellenmesi gerektiğini söyledi. Dereyi sanayi esnafının yanı sıra çevredeki vatandaşlar tarafından da kirletildiğini kaydeden esnaflar, sanayi bölgesi olması münasebetiyle bu durumların yaşanabileceğini ancak, belediyenin gerekli önlemi alması gerektiğini söyledi. Öte yandan işlek yollardan birinin de hemen yanı başında bulunması nedeniyle çevreden geçenleri de rahatsız eden bu durum, belediye tarafından temizlenmeyi bekliyor. Derenin temiz kalmasının engellenemeyeceğini belirten Murat Karadaş adındaki bir vatandaş, derenin üstünün kapatılabileceğini söyleyerek, “burası sanayi bölgesi olduğu için atıklar çok olur ve çöplükler genellikle dereye atılır. Belediye birkaç defa temizlik çalışmaları yaptı ancak, kirliliği önleyemedi. Önlenemez de zaten, çünkü sanayi esnafı çöplerini atıyor, bunun yanı sıra çevrede yaşayanlar çöplerini bu dereye atıyor, öte yandan sanayinin pis suları buraya akıtılıyor. Temizlik çalışmalarıyla mücadele edileceğine derenin üstü kapatılsa en iyi çözüm olur. Bu derenin üstünün kapatılması için belediyeye defalarca dilekçe verdik ama çalışmalara başlanmadı” şeklinde konuştu.

 

Mevcut sanayinin yerinin değiştirilmesinin de daha önce gündeme getirildiğini kaydeden Karadaş, sanayinin taşınmasıyla birlikte kirliliğin önüne geçilebileceğini ancak, taşınmaması durumunda derenin üstünün kapatılması gerektiğini belirterek, “geçtiğimiz yaz aylarından bizim buradan taşınacağımızı söylediler, eğer sanayi buradan taşınırsa bu kirlilik önlenecek ama taşınmaması durumunda mutlaka derenin üstünün kapatılması lazım. Burası en işlek olan yollardan bir tanesi, buradan günde binlerce insan geçiyor ve bu kirliliği görünce de rahatsız oluyorlar” dedi.

 

Cavsak Deresi, daha önce birkaç kez belediye tarafından temizlenmiş ve bu anlamda projelerin devam edeceği belirtilmişti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49