Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Sağlık ihmalinde 5 çocuk öksüz kaldı
Doğum sancısı üzerine Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılan hamile olan Hatice Çardak, yanlış teşhis konulduğu iddiasıyla iç kanama geçirip hayatını kaybetti. 5 çocuk annesi Çardak’ın vefat etmesi üzerine 5 çocuk öksüz kalırken, eşi İsmail Çardak doktor ihmali olduğunu öne sürdü.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 8,5 aylık hamile kadın, doğum sancısı çekerek, eşi tarafından Viranşehir Devlet hastanesine götürüldü. İddiaya göre, ilçe Devlet Hastanesindeki doktor, idrar enfeksiyonu olduğunu teşhisini koydu ve kadını evine yolladı. Sancıları tekrar artan kadın, ambulansla Şanlıurfa’daki kadın Doğum Hastanesine kaldırıldı ancak iç kanama geçirmesi sonucu 8,5 aylık çocuğuyla birlikte vefat etti.
Olay, Viranşehir ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hatice Çardak(35) doğum sancısı çekmesi üzerine eşi İsmail Çardak(40) tarafından Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. İddiaya göre, hastanede Hatice Çardak’ı muayene eden doktor, Çardak’ın psikolojik sorunları olduğunu ve idrar enfeksiyonu kaptığının teşhisini koyarak, Çardak’ı evine yolladı. Eve giden Hatice Çardak’ın sancıları yeniden başlayınca eşi tarafından tekrar ilçe Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ambulansla Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi’ne kaldırıldı. Şanlıurfa’ya kaldırılan Çardak’ın iç kanama geçirdiği belirtildi ve dolayısıyla doktorlar müdahale edemedi. Karnındaki 8,5 aylık bebeğiyle yaşamını yitiren Çardak, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 5 çocuk annesi olduğu öğrenilen Hatice Çardak yaşamını yitirirken, eşi İsmail Çardak, doktor ihmali olduğunu öne sürdü. Olayla ilgili dava açacağını kaydeden Çardak, ölen eşi ve öksüz kalan 5 çocuğu için gözyaşına boğuldu. Olayı gözyaşları içerisinde anlatan Çardak, “eşimin hiçbir sorunu yoktu. Sadece hamileydi ve doğum sancısı çekiyordu. Sancıları artınca Viranşehir Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Eşimi muayene eden doktor, idrar sorunu ve psikolojik sorunları olduğunu söyleyerek bizi geri gönderdi. Eve geldik ve eşimin sancıları durmadı. Tekrar hastaneye gittik ve oradan Şanlıurfa’ya sevk edildik. Aradan bu kadar zaman geçince eşim daha da rahatsızlandı ve iç kanama geçirdi. Kadın Doğum Hastanesine geldiğimizde doktorlar eşimin iç kanama geçirdiğini ve müdahale edemeyeceklerini söyledi. Viranşehir’deki bu ihmal yüzünden eşim, karnındaki bebeğiyle birlikte öldü. Şimdi 5 çocukla birlikte nasıl yaşayacağım. Çocuklarım daha çok küçük, bu yaşta öksüz kaldılar. Doktor’dan şikayetçi olacağım benim eşim ve çocuğum öldü başkası ölmesin ” dedi.
Hatice Çardak’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemelerin ardından toprağa verilmek üzere Viranşehir’e gönderilecek. 

Hastaneden soruşturma açıldı
Hatice Çardak'in ölümü ile ilgili Viranşehir devlet Hastanesi baş tabipliğinden yapılan açıklamada, hastamız Hatice Çardak'ın vefatı üzücü bir olaydır bu olayla ilgili soruşturma başlattık olayla ilgili ihmal var mı yok mu? Soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır Ailesine baş sağlığı dileriz denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49