Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

 Pet-Ct Cihazıyla Kanser Taramaya Hazırlanıyor.
Alanında birçok ilklere ve yeniliklere imza atan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı ileri MR ve ileri Tomografinin yapıldığı tek merkez olmanın yanında, alınacak PET-CT... Cihazıyla Kanser taramasına hazırlanıyor.
 
Sağlık alanında şanlıurfa ve ilçelerinin büyük bir yükünü kaldıran Üniversite Hastanesi Radyoloji ABD gelen hastalara tanı koymada yardımcı olan, vucuttan biyopsi alan tek merkez olma özelliğini taşıyor.
 
Faaliyet alanları içinde bulunan MR,Ultrasyonu tekniği,direkt röntgen,tomografi,mamografi,kemik ölçüm cihazı ile ilimizin en fazla tetkik yoğunluğu olan bölümlerin başında gelmektedir.
 
Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan ABD Başkanı Doç.Dr. Hasan Çeçe: Bölümümüz yoğun çalışan bir bölüm, hastalık tanısında yapılan tetkikler önemli bir yer almaktadır.
 
Bölümümüzde Bir ayda 4000 Ultrasyon,1500 MR,2000 Tomografi,10.000 Direkt grafik,300 mamografi,100 girişimsel çekimler yapılmaktadır. Dedi.
 
Dr. Çeçe açıklamasında: Bölüm olarak 3 Doçent,3 Yrd. Doç.Dr,30 Teknisyen,5 Sekreter ile hizmet vermekteyiz. Tabi bu bir ekip işidir. Emeği gecen tüm bölüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dedi.
 
Yakın zamanda bölgede sıkça karşılaşılan kanser hastalıklarının tanısında önemli yer alan PET-CT cihazı alınacağını, bunun araştırmasında oldukları ifade eden Dr. Çeçe bu hususta yardımlarını esirmeyen Üniversite Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu ve Baş Tabip Prof.Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu’na teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49