Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Personel sayısı yetersiz
Şanlıurfa  Sağlık-sen Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerin sağlık hizmetleri hastaneleri karşılanması karşın hastanelerde  yetersiz eleman sıkıntısından dolayı basın açıklaması yaptı

Sağlık-Sen İl Başkanı Mahmut Atçı yaptığı yazılı açıklamda” Her geçen gün göç alarak nüfus yoğunluğunun arttığı Şanlıurfa’da son bir yıldan beri yaşanan Suriye’deki savaştan dolayı 200 binin üzerinde bir nüfusa da sağlık hizmeti veren hastane ve aile hekimliklerinde çalışmakta olan sağlık personeli, canından bezmiştir.
Her yıl 60 bin doğumun gerçekleştiği ilimizde hastanelerimizde gün aşırı nöbetler ve normal mesailerinden 100 saat daha fazla çalışarak hizmet vermeye devam etmektedirler buda personelin iş yükünü artırmakta moral ve motivasyonunu bozmaktadır.


Şanlıurfa’nın tüm hastanelerinde belirlenen personel dağılım cetveline göre 1750 hemşirenin çalışması gerekirken, şu an ataması yapılanları da sayacak olursak sadece kamu hastanelerinde görev yapan 1100 civarı hemşire görev yapmakta. Sağlık çalışanlarımız hizmet veremez duruma geldi. Ne zaman  ve kim bu sorunlara eğilecek çok merak ediyoruz. 

              
Körfez Savaşı, Marmara depremi gibi felaketlerde Türkiye’nin dört bir yanından Sağlık Bakanlığı tarafından geçici görevlendirme ile sağlık çalışanları görevlendirilmiş ama Suriye Savaşı’nda böyle bir uygulamaya gidilmediği görülmüştür. Yapılan atamalarda Şanlıurfa’nın bu personel eksikliği göz önünde bulundurularak atama yapılması gerekirken her atama sonrası sağlık personeli sayısı giderek azalmakta, geriye kalan çalışanlar da çalışma şartlarının ağırlığına dayanamayarak ilk fırsatta kaçma derdine düştüğü oldukça açıktır.


Sağlık-Sen olarak yukarıda bahsettiğimiz sıkıntıların giderilebilmesi için Şanlıurfa’ya yeterli sayıda sağlık personeli atamasının yapılması için gerek siyasilerimiz, gerekse Sağlık Bakanlığı’nın bürokratları bir an önce çözümler üretmeli ve mevcut çalışanların sosyal ve çalışma şartlarının düzeltilmesinin sağlanması hususunda gerekli adımların atılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz”dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49