Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Ovada hasad sonrası tesviye başladı
Naci ÇETİNDAĞ
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde pamuk ve mısır hasadın ardından tarlalar tesviye yapılıyor.
Harran ovasında çiftçiler daha iyi ürün elde edebilmesi ve arazinin iyi sulanabilmesi için hasad sonrası tarlalar tesviye ediliyor.
Harran ovasında tarlalardan daha iyi bir sulama uygulamasının yapılabilmesi için olanaklar ölçüsünde doğal eğimi bozmadan ve verimlilik potansiyelini azaltmadan, arazi yüzeyinde bulunan düzensizliklerin sulama yönteminin gerektirdiği eğim derecelerinde düzeltilmesi için tarlalar tesviye ediliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan bölge çiftçisi, Yaz ayında pamuk sulamasında bazı engebeli yerlin olduğundan sulamanın iyi yapılmadığından hasad sonrası tarlaların daha düzgün sulanması için tesviye yaptıklarını ifade ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49