Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam madde

Bu haber kez okundu.

Öncel’den  Hatioplu’na  Kan Davası Sorusu
Şanlıurfa Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel, kan davası gütmenin dini hükmünü Dernek Genel Sekreteri Zeki Bal’ı görevlendirerek ünlü din profesörü Nihat Hatipoğlu’na sordu.
 
 
BARIŞ LOKALİ DR. FERİDUN ÖNCEL’DEN GÜNDEM YARATAN SORU
Şanlıurfa’nın barış lokali Dr. Feridun Öncel il genelinde bugüne kadar yüzlerce kan davasını araya girerek barışla sonuçlandırdı. Dr. Feridun Öncel’in insani çalışmaları il içi ve Türkiye genelinde büyük takdir topluyor. Şanlıurfa’nın Barış Abidesi olarak tanınan Dr. Feridun Öncel kan davası gütmenin dini hükmünü İlahiyat Profesörü Dr. Nihat Hatipoğlu’nun programına taşıdı. TBSDER Genel Sekreteri Zeki Bal’ı görevlendiren Dr. Feridun Öncel, Hatipoğlu’na şu soruyu yöneltti;
 
 
TBSDER: KAN DAVASININ DİNİ HÜKMÜ NEDİR?
“Şanlıurfa’da Dr. Feridun Öncel Başkanlığı’nda kurulan Toplumsal Barışı Sağlama Derneği’nin temsilcisi olarak katılıyorum. Bilindiği gibi siz de yörenin bir insanısınız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kanayan yarası olan kan davasını bitirmek amacıyla Şanlıurfa’da Dr. Feridun Öncel’in başkanlığında bir barış derneği kurduk. Karşılaştığımız en büyük sorunlardan en önemlisi suçu işleyen bir kişi, fakat binlerce kişi aynı kefeye girip hedef tahtası haline geliyor. Burada kadınlar, çocuklar yerlerinde yurtlarından, köylerinden oluyor. Çocuklar eğitimlerinden oluyor. Siz de yörenin bir insanı olarak ve halkın da sizin söylediklerinize güveni tam olduğundan; kan davası gütmenin ve hiçbir suçu olmayan aile fertlerinin öldürülmesinin İslamiyet’teki yeri ve günahı nedir?”
 
 
KAN DAVASI CİNAYETTİR
Çalışmalarından dolayı Dernek Başkanı Dr. Feridun Öncel’i tebrik eden Hatipoğlu, “Bu tür faaliyetleri Allah çoğaltsın. Barış faaliyetlerini Allah çoğaltsın. Kan davası Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) Veda Hutbesi’nde üstüne basa basa “Kaldırılmıştır ve ilk kaldırdığım kan davası da benim aileme ait bir kan davasıdır” demiştir. Yani Peygamber Efendimizin amcaoğullarının bir kan davası var. Hz. Peygamber karşı taraftan kimseyi öldürmeyerek davayı bitirmiştir. Veda Hutbesi’nde de “İlk kaldırdığım kan davası da şu davadır” diyerek ifade etmiştir. Kan davası cinayettir. Mazlum olan birini hatta gidip çocuklarını sülalesini tümünü ortadan kaldırıyorlar. Bir suçlu varsa o suçlu adalete teslim edilmeli. Onunla ilgili problem devlet tarafından halledilmeli ama onun dışında şunun kardeşinin, oğlunun, kızının, babasının, annesinin ne günahı var?” diyerek sözlerini sürdürdü.
 
 
HATİPOĞLU’NDAN TBSDER’E TEŞEKKÜR
Kan davalarının büyüklerin araya girerek sonlandırması gerektiğini belirten Hatipoğlu, “Bir serseri, bir kişiyi öldürüyor. Affedersiniz, bağışlayın beni, kendini bilmez bir tanesi, birini öldürüyor sonuçta bütün aileleri öldürüyor. Yüzlerce kişini dengesi bozuluyor. İnsanlar göç yaşıyorlar. Evlerini taşıyorlar, uzaklara kadar götürüyorlar. Hatırlatmış oldun, teşekkür ederim. Büyükler araya girmeli, bu konunun fidyesi vardır.  Bunlar konuşulmalı, geri kalan tarafı da tetiğe değil devlete bırakılmalı.  Tetikle bu iş halledilmez. Yani kan, kanla temizlenmez. Kan rahmetle, sevgiyle, barışla, oturup anlaşarak düzeltilir” diyerek Dr. Feridun Öncel ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49