Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Okullar Açılınca Öğrenciler Risk Altında
 Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki aile mezarlığı kavşağında trafik ışıkları ve diğer tedbirlerin alınmaması nedeniyle kazalara davetiye çıkartılıyor.

 

Eyyübiye ilçesindeki aile mezarlığı yanında bulunan çok yönlü kavşakta trafik ışıkları bulunmadığı gibi, sürücülerin hızını düşürmesi için yol kasisleri de bulunmuyor.

 

Aile mezarlığının Harran Kapı tarafına çıkan kavşağında trafik ışığı ve kasislerin bulunmayışı tepkilere neden olurken, öte yandan hemen yanı başında bulunan okulun öğrencileri de bu anlamda tehlike altına giriyor.

 

HER GÜN FARKLI KAZA RİSKİ DOĞUYOR

 

Belirtilen kavşakta, anayoldan iki şerit halinde yol olurken, öte yandan mezarlık ile Harran Kapı taraflarından gelen yolların da bütünleşmesiyle ortaya çıkan kavşakta sürücülerin pür dikkat olması gerekiyor.

 

Çoğu zaman kaza riskinin oluştuğu kavşakta, bazen de kazalar ufak hasarlarla atlatılıyor. Trafik ışıklarının veya yol kasislerinin yapılmasını isteyen vatandaşlar, yetkili birimlerin bir an önce harekete geçmesini talep etti.

 

OKULLAR AÇILINCA ÖĞRENCİLER RİSK ALTINDA

 

Eyyübiye’deki yol kavşağının hemen yanı başında ilk ve ortaokulunun bulunması tehlikeyi daha da büyütüyor. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin yoğun olarak kullanacağı yolda hiçbir şekilde önlem alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar, okulların açılmasından önce çalışmaların başlatılmasını istedi.

 

Konuya ilişkin konuşan bir vatandaş, “burası zaten her zaman tehlike noktası oluşturuyor. Sürücüler ve yayalar burada her an bir kaza geçirebilirler. Trafik ışığı ve yol kasisleri bulunmadığı için çoğu zaman sürücüler hızını düşürmeden yola çıkıyor.

 

Böyle olunca yan taraftaki yoldan gelen bir araçla çarpışma riski artıyor. Ki burada birkaç defa bu nedenle kazalar meydana geldi. Öte yandan burası okul önü, yarın öbür gün okullar açıldığında küçük çocuklar geçmek için bu yolu kullanacaklar.

 

Çocukların hayatı bu kadar mı ucuz, bir trafik ışığı ve kasis öğrencilerin hayatından daha mı değerli? Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve diğer yetkili birimlerin bu anlamda bir an önce çalışma başlatmasını istiyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49