Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler mağdur oluyor, sınav iptal edilmeli
ÖSYM’nin 16 Haziran Pazar günü yaptığı LYS 1 sınavının ardından soruları inceleyen Matematik öğretmeni Sabri Başak’ın iddiasına göre, Matematik 49. Soru müfredatta yer almayan bir konudan soruldu.
Bu durumun yaşanmasının ardından Başak, yapılan matematik-geometri sınavında bir soruya itiraz ettiğini belirtti ve ÖSYM’nin bu soruyu iptal etmesi gerektiğini söyledi. Bu sorunun düzeltilmesi ve öğrencilerin mağduriyetini ortadan kaldırmak için yetkililerin üzerine düşeni yapması gerektiği ifade ederek, bu işin üzerinde duracağını söyledi.
16 Haziran Pazar günü gerçekleşen LYS 1 sınavı matematik kısmında, müfredattan kaldırılan bir konudan soru sorulması üzerine Matematik öğretmeni Sabri Başak bu bilgisini gazetemizle paylaştı.
Sabri Başak: Öğrenciler mağdur oluyor, sınav iptal edilmeli
Gazetemize konuşan Başak: “Basına dağıtılan kitapçığa göre, matematik 49. Soruyu içeren konu lise ders kitaplarından çıkartıldığı halde sorunun sorulmaması gerekiyordu. Soru integral hesabıyla birlikte geometrik dizinin sonsuz terimleri toplamı şeklinde sorulmuştur, yani bir öğrencinin bu soruyu çözmesi için integral bilgisiyle birlikte sonsuz terimlerin toplamına sahip bir geometrik dizinin bilgisini kullanması lazım. Oysa seri olarak adlandırılan konu daha önce 11. Ders müfredatından çıkarılmıştır. Bu nedenle öğrencilerin mağduriyeti söz konusudur, sorunun iptal edilmesi gerekir 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49